Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Securitatea europeană pe agenda NPA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit luni (19 februarie 2024) cu președintele Adunării Parlamentare a NATO (NPA), Michal Szczerba, la sediul NATO, pentru a discuta aspecte cheie de pe agenda de securitate europeană, precum și modalități de menținere a cooperării puternice dintre cele două organizații.

Împreună cu Președintele Szczerba, Secretarul General a prezidat reuniunea anuală a NPA cu Reprezentanții Permanenți la Consiliul Nord-Atlantic, ca parte a programului de angajamente regulate dintre NATO și NPA.

În cadrul reuniunilor la nivel de comisie, membrii Adunării sunt pregătiți să discute subiecte precum cheltuielile pentru apărare, extinderea bazei industriale transatlantice, calea Ucrainei către aderarea la NATO, probleme de securitate regională și securitate energetică.

Jens Stoltenberg a subliniat că ”NPA oferă o legătură esențială între Alianță și instituțiile sale democratice, contribuind la stimularea conștientizării și înțelegerii politicilor NATO”. 

Secretarul general a subliniat importanța sprijinului continuu al parlamentarilor în implementarea deciziilor luate la Summitul NATO de la Vilnius de anul trecut, precum și în menținerea unui ajutor substanțial pentru Ucraina.

Privind următorul Summit de la Washington D.C., dl Stoltenberg a subliniat rolul crucial al parlamentarilor în informarea și implicarea publicului NATO.

Secretarul general s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentantul SUA Mike Turner, președintele Comitetului permanent selectat al Camerei pentru informații și șef al delegației SUA la NPA, pentru necesitatea urgentă,  de a aproba un ajutor suplimentar pentru  Ucraina.

NPA este o organizație interparlamentară care reunește parlamentari din Aliații NATO și din țările partenere, unde se discută problemele politice, de apărare și de securitate cu care se confruntă Alianța.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share