14/05/2021

Ședința Consiliului Tripartit la ITM Timiș

La ITM TIMIȘ astăzi s-a desfășurat Ședința Consiliului Tripartit constituit la nivelul Inspectoratului , format din Sindicate , Patronate și Conducerea ITM TIMIȘ care au analizat rezultatele obținute în urma controalelor efectuate în cadrul CAMPANIEI NAȚIONALE  privind Plasarea  Forței de Muncă în străinătate pe  Legea156/2000 .

Obiectivul controalelor a fost :

-Verificarea respectării de către Agenții de Plasarea a Forței de Muncă în Străinătate privind protecția cetățenilor români care lucrează  și care vor lucra în străinătate .

-Prevenirea situațiilor de abuz și pentru diminuarea riscurilor la care se expun cetățenii români .

ITM TIMIȘ a realizat acțiuni de informare și conștientizare  a lucratorilor privind drepturile , obligațiile și riscurile la care se pot expune muncitorii români.

ITM TIMIȘ a distribuit Pliante speciale în Aeroport ,Gări ,Piețe și Centre Comerciale care cuprindeau toate informațiile privind plecarea la muncă în Germania și Austria precum și e-mail-urile și nr de telefon de la Ministerul Muncii și Inspecția Muncii în caz de un conflict de muncă cu angajatorul străin .

S-au verificat cele 21 de firme active din evidența ITM TIMIȘ pe Legea156 /2000 și au fost aplicate 14 avertismente, iar la 5 firme s-au aplicat amenzi în valoare de 34.000 lei !!!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share