Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Șeful Jandarmeriei Maramureș este acuzat de mai multe angajate de hărțuire sexuală

Poliţiştii au descins la Jandarmeria Maramureş! Vizat ar fi chiar şeful instituţiei, după valul de demisii. Patru angajate ar fi făcut plângere penală împotriva şefului acuzându-şi superiorul de hărţuire sexuală.

Scandalul a început în urmă cu două luni, când una dintre angajatele Jandarmeriei Maramureș și-a depus demisia și a mers la procurorii militari din Cluj Napoca, unde a depus o plângere pe numele șefului. Ulterior, alte trei tinere de la Jandarmeria Maramureș au urmat aceeași cale.

Un alt angajat și-a dat demisia și l-a acuzat pe șef de abuz în funcție.

În total, cinci angajați au depus plângeri penale împotriva șefului Jandarmeriei Maramureș acuzându-l de hărțuire sexuală, amenințare și abuz în serviciu.

Cel mai probabil, șeful Jandarmeriei Maramureș va fi condus la Parchet pentru a fi audiat, iar procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală pe numele său.

Jandarmeria a confirmat că au fost efectuate sub coordonarea procurorului militar ”percheziții la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, de unde au fost ridicate înscrisuri și sisteme informatice”, conform unui comunict.

”Jandarmeria Română sprijină întotdeauna cu resurse umane și logistice orice demers al organelor de urmărire penală pentru aflarea adevărului. Și în acest context ne reafirmăm disponibilitatea de sprijin necondiţionat pentru instituțiile statului. Jandarmeria Română este o instituţie care respectă demnitatea și integritatea tuturor angajaților și este prima interesată în aflarea adevărului, cu respectarea procedurilor legale.

Potrivit presei locale, şeful instituţiei, Marcel Petru Floriştean, este acuzat de mai multe angajate de hărţuire sexuală, motiv pentru care cele patru dintre subordonate ar fi demisionat”, se mai arată în document.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share