Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Peste 230.000 de români au folosit anul acesta cardul european de sănătate

Călătoriile românilor peste granițe, indiferent de motivul acestora, sunt mult mai sigure datorită cardului european de sănătate, consideră deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.
Într-o postare pe pagina de social media, Carmen Holban a precizat că peste 230.000 de români au folosit cardul de sănătate doar in prima parte a acestui an și recomandă utilizarea acestuia, mai ales datorită eliberării rapide și gratuite cu o valabilitate de doi ani.
Oficial Media / Carmen Holban: Peste 230.000 de români au folosit anul acesta cardul european de sănătate
Oficial Media / Carmen Holban: Peste 230.000 de români au folosit anul acesta cardul european de sănătate
 ”Documentul, care asigură conaționalilor noștri servicii medicale prompte şi de calitate, a fost solicitat, doar în prima parte a acestui an, 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐦â𝐧𝐢. Acest lucru îmi confirmă faptul că oamenii au înțeles cât de important este 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚ț𝐢  într-o lume în continuă mișcare. Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥ă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate. Cardul se eliberază în mod gratuit în doar șapte zile lucrătoare și este valabil doi ani. Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși, sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauză lipsei banilor necesari”, a scris Carmen Holban.
Cardul de sănătate european se poate folosi în aceleași condiții și la aceleași tarife ca asigurații din țara respectivă (în unele țări, serviciile sunt gratuite). Prestațiile acoperite includ, de exemplu, prestațiile acordate în legătură cu boli cronice sau existente, precum și în legătură cu sarcina și nașterea.

Important – cardul european de asigurări sociale de sănătate:

  • nu este o alternativă la asigurarea de călătorie; acesta nu acoperă costurile serviciilor medicale private sau costuri precum prețul călătoriei cu avionul înapoi în țara de origine ori contravaloarea bunurilor pierdute/furate;
  • nu vă acoperă costurile în situația în care scopul expres al călătoriei dumneavoastră este de a obține tratament medical;
  • nu garantează servicii gratuite; date fiind diferențele dintre sistemele de sănătate ale fiecărei țări, este posibil ca unele servicii care sunt gratuite în țara dumneavoastră să nu fie gratuite într-o altă țară.
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share