Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Senatorul Dragoș Popescu – Scrisoare deschisă

Senatorul Dragoș Popescu, indignat de situația salubrizării la nivelul comunei Conțești, adresează o scrisoare deschisă referitoare la pericolul la care este expusă populația din zonă. Senatorul USR-PLUS solicită de urgență igienizarea locurilor în care s-au depozitat gunoaie și cere sprijinul instituțiilor publice.

Dragoș Popescu, de asemenea, este dezamăgit de colaborarea dintre instituțiile abilitate să vegheze la sănătatea cetățenilor și menționează:

”Dacă fiecare autoritate publică  în parte și-ar face datoria – Garda de Mediu Dâmbovița, Poliția Dâmbovița, Jandarmeria județeană – și ar exista o bună colaborare interinstituțională, cu siguranță lucrurile ar sta cu totul altfel.”

Senatorul Dragoș Popescu

Scrisoare deschisă cu privire la colectarea și arderile de deșeuri de pe raza comunei Conțești

”Domnule Alexandru Marian Nicolae – Primar al Comunei Conțești,

Ca urmare a numeroaselor mesaje și sesizări primite din partea cetățenilor, dar și prin propria constatare de fiecare dată când tranzitez comuna al cărei primar sunteți, în zona Bălteni, văd gunoaiele împrăștiate pe câmp și arderile necontrolate, cu scopul de a fi recuperate și valorificate metalele. Este o rușine pentru dâmbovițeni ca toți cei care trec prin zonă, pe un drum național, să vadă în mod constant arderile ilegale.

Sunt sigur că vă pasă de sănătatea noastră, a locuitorilor comunei și cred că pentru dumneavoastră sunt importante gestionarea deșeurilor și prevenirea poluării.

Fac un apel către dumneavoastră în vederea rezolvării cât mai rapide a problemelor ce țin de salubritate și de colectarea/ valorificarea deșeurilor deoarece, știm cu toții, au un impact devastator asupra sănătății. Calitatea aerului ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, reprezintă o necesitate, iar conducerile primăriilor trebuie să se implice activ și eficient, alături de cetățeni și de ONG-uri.

Autoritățile locale au sarcina de a asigura igienizarea și de a păstra curate locurile pe care le păstoresc, iar prin implicare și găsirea de soluții să asigure sănătatea publică a cetățenilor. Dacă fiecare primar ar soluționa aceste aspecte în localitatea pe care o conduce noi toți am respira un aer mai curat și sănătatea ne-ar fi substanțial protejată.

Dacă fiecare autoritate publică  în parte și-ar face datoria – Garda de Mediu Dâmbovița, Poliția Dâmbovița, Jandarmeria județeană – și ar exista o bună colaborare interinstituțională, cu siguranță lucrurile ar sta cu totul altfel.

Nu este corect ca primăriile să achite amenzi din banii tuturor contribuabililor pentru faptele unor cetățeni care ar putea fi împiedicați să exercite practici ilegale și dăunătoare pentru comunitate.

 

2 noiembrie 2021                                                                        Senator Ion-Dragoș Popescu!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">