Service-urile auto devin tot mai solicitate – Cum te poți diferenția de competitorii din industrie dacă vrei ca businessul tău auto să prospere

Economia suferă schimbări dramatice în ultima perioadă, context în care unele domenii de activitate s-au menținut ferme pe poziție, în timp ce altele au regresat. Pandemia care a izbucnit în anul 2020 a dus, printre altele, la o scădere majoră a vânzărilor în domeniul auto, lucru accentuat de scumpirea progresivă a carburanților. Această industrie a început să se redreseze treptat, însă printre cele mai solicitate servicii conexe rămân serviciile de reparație și de întreținere a automobilelor. De ce? Mulți șoferi preferă să mențină într-o stare bună vehiculele actuale în detrimentul achiziționării altelor noi, motiv pentru care un business în această direcție devine profitabil atât pentru antreprenori, cât și pentru investitori. 

Digitalizarea, automatizarea și noile modele economice au revoluționat multe alte industrii, iar industria auto nu face excepție. Pentru a menține businessul tău în acord cu ultimele tendințe, există câteva strategii la care poți recurge pentru a determina clienții să opteze pentru serviciile tale auto.

Iată cum pot antreprenorii din sectorul auto să se remarce printre competitori

  • Consolidează-ți prezența online

Trăim într-o lume conectată guvernată de date, unde oamenii s-au obișnuit ca toate informațiile necesare să se afle la doar un click distanță. Este important ca businessul tău să se afle pe hartă (la propriu), să aibă un website dedicat și să-și facă simțită prezența pe rețelele de socializare. Internetul este locul ideal în care potențialii clienți pot afla despre serviciile pe care le pui la dispoziție, iar aici ai ocazia de a descrie în detaliu (într-un mod cât mai atractiv) ceea ce businessul tău oferă. De exemplu, multe ateliere auto sunt specializate pe o anumită nișă. În funcție de afacerea ta, poți evidenția în mediul virtual ceea ce te diferențiază de competitori și serviciile specifice pe care le oferi: reparații pentru sisteme de transmisii, schimbare de piese auto, vulcanizare etc. Dacă vrei ca ulterior să capeți mai multă vizibilitate, poți apela la o agenție de marketing care să se ocupe de promovare.

  • Angajează personalul potrivit

Administrarea unei afaceri în domeniul auto nu este nicidecum o muncă individuală, ci una de echipă. Fie că ești la început de drum sau afacerea ta se extinde spectaculos, vei avea nevoie de angajați dedicați care să te reprezinte și să presteze servicii de calitate. Succesul atelierului tău depinde în mare parte de persoanele pe care le angajezi, așa că asigură-te că ai în dreapta ta oamenii potriviți. Dacă îți este greu să iei o decizie în această privință, Work-finder.eu îți pune la dispoziție un personal atent selectat din țările asiatice. Tot mai multe businessuri prospere recurg la recrutarea de forță de muncă din Asia pentru sectorul auto, agricol, de construcții și nu numai, fiind calificați și dornici să-și arate expertiza.

  • Oferă beneficii unice clienților tăi fideli

Nu este nicio surpriză că o afacere de succes este susținută în primul rând de clienții săi fideli. Arată-ți aprecierea așa cum se cuvine și transformă-le loialitatea în bonusuri exclusive. De exemplu, după efectuarea unei anumite reparații sau proceduri, clienții pot beneficia de un discount la următoarea vizită. Bineînțeles, un email prietenos de mulțumire din când în când nu este de ignorat. Poți implementa un program de loialitate pe puncte care să ofere anumite servicii bonus în funcție de numărul lor sau să oferi discounturi în urma unor recenzii pozitive pe site… Opțiunile sunt nelimitate!

Pune-ți în aplicare strategia chiar acum și lasă roadele muncii tale să vorbească de la sine. Competitorii nu au decât să țină pasul!

Sursa foto: Pexels.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share