27/10/2020

Sfânta Lene ia o palmă de la Mâna Destinului! Conjuncția Jupiter – Nodul Nord

lenea

Cunoașteți oameni care sunt mult prea deștepți ca să și muncească? Rectificare: oameni care se cred atât de deștepți încât consideră că munca este sub nivelul lor și că lor li se cuvine totul de-a gata? Sunt cei care nu au înțeles că nu contează niciodată ce și cât știi, ci contează ce faci cu ceea ce știi. Și nu au înțeles nici că nu contează ceea ce faci, indiferent de meserie, ci contează cum faci ceea ce faci.

Respectul pentru muncă și implicarea în propria muncă sunt subiectele pe care le aduce în discuție conjuncția Jupiter – Nodul Nord, care se repetă la aproximativ 7 ani. Oare o fi vorba despre cei 7 ani de acasă, în care copilul, pe lângă dragoste, trebuie învățat că există reguli, că e nevoie de disciplină, că lucrurile nu pică din cer și că trebuie să faci și tu ceva ca să meriți ceea ce primești? Mi-a rămas întipărit un dialog proaspăt între o mamă, aflată în vizită la o mănăstire cu copilul, și părintele stareț:
‘- Câți ani are fetița ta?
– 9 ani.
– S-o pui la treabă! S-o lași să muncească de mică! Îi vezi pe cei doi oameni de acolo? Sunt soț-soție, au amândoi peste 60 de ani și vin să-și plângă de milă că nu și-au învățat copiii să muncească. Nu i-au lăsat să facă nimic, i-au obligat doar să învețe. Îi întrețin și acum, chiar dacă ei de mult și-au terminat studiile.’
Când vezi un om la ananghie, se spune că e creștinește să-l ajuți. Dar dacă el e din ‘Povestea unui om leneș’ a lui Ion Creangă și, în loc să-ți fie recunoscător, te mai întreabă și dacă posmagii sunt moi, să nu-l doară cumva dinții când mestecă? Săracul! Dacă după ce-i dai, tot el face pe nebunul? Tot creștinește, spun Sfinții Părinți, înțelegem că generozitatea nu înseamnă prostie. Și că degeaba te rogi să-ți pice de sus.
Conjuncția Jupiter – Nodul Nord în semnul Fecioarei instituie o nouă religie pentru cei ce n-au crezut în ea până acum: Munca! Energia cosmică  îi sancționează dur pe cei ce nu vor să facă nimic și doar caută vinovați sau se plâng. În schimb, aceia care nu o pomenesc în calendar pe Sfânta Lene, au drum deschis. Conjuncția dintre cele două astre a venit peste noi la grad perfect în 23 și 29 ianuarie, repetându-se pe 20 iunie. Iată intervalul în care cei ce pun tot sufletul în ceea ce fac, cei ce nu se mulțumesc decât cu cel mai înalt nivel, cei perfecționiști pe teritoriul lor, au șanse de afirmare neprevăzute.
S-a zis cu treaba de mântuială și cu indiferența. Nu, nu mai e la modă clișeul ‘Lasă, e bine și așa, ziua trece, leafa merge.’ Cei ce-și disprețuiesc locul de muncă, meseria, colegii, cei ce numesc serviciul ‘scârbici’, sunt disprețuiți, la rândul lor, de oportunități, care îi ocolesc cu desăvârșire. Celor ce nu se mulțumesc cu puțin și care dau tot ce pot, dând dovadă de etică profesională, respect pentru ierarhie și seriozitate, astrele le-au pregătit un pachet de bonusuri. Celor ce nu muncesc pentru bani, ci cu dărurire, înțelegând că banii sunt o recompensă ce vine firesc.
Jupiter este o planetă interpersonală, care ne conectează la conștiința grupului. Zodia Fecioarei ne cere ordine, disciplină și slujirea altora. Nodul Nord anunță că, în această ecuație astrologică, intervine Mâna Destinului în viața tuturor celor care știu că, prin munca lor, sunt de folos semenilor și își asumă toate responsabilitățile față de meseria pe care o prestează, prin care, oricare ar fi ea, ajută alți oameni.
Astrolog Valeriu Panoiu
Citeste mai multe pe valeriupanoiu.blogspot.de
Distribuie acest articol Oficial Media
Share