03/08/2021

Sfaturi pentru cei care cumpără o mașină pentru prima dată

Achiziția unei mașini, mai ales pentru cei care fac acest lucru pentru prima dată, este un lucru deosebit de important care necesită o atenție deosebită.

bestvindecoder.com

Înainte de a face achiziția propriu-zisă nu numai că este bine să stabilești anumit aspecte pe care să le respecți, dar este recomandat și să răspunzi la o serie de întrebări care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere în sensul achiziției unui vehicul fiabil, care să ți se potrivească din toate punctele de vedere. Iată mai jos care sunt punctele pe care ar trebui să le verifici înainte de achiziția unei mașini.

Mașină nouă sau mașină second-hand?

Înainte de a stabili care este modelul mașinii pe care ți-l dorești, ar fi bine să te gândești dacă bugetul îți permite o mașină nouă sau o mașină la mâna a doua. Stabilind acest aspect, vei ști imediat care va fi alegerea pe care o vei face. În cazul în care optezi pentru o mașină la mâna a doua, www.checkcardna.com te poate ajuta să verifici istoricul mașinii, astfel încât să nu ai surprize neplăcute după ce ai făcut deja achiziția. În felul acesta, vei ști de la început aspectele esențiale despre mașina pe care o vei conduce, iar riscul de a achiziționa un vehicul neconform scade.

Care este valoarea reală a vehiculului și de ce buget dispui?

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi o mașină second-hand, înainte de a contacta vânzătorul este indicat să afli câteva informații esențiale despre mașină, despre părțile sale bune și mai puțin bune, dar și despre prețurile practicate pentru același model de mașină. Cunoscând valoarea reală a mașinii, ai, de fapt, șansa de a negocia vehiculul, astfel încât să poți obține cel mai bun preț și chiar să te încadrezi în bugetul de care dispui.

Ce întrebări este indicat să îi adresezi vânzătorului?

Chiar înainte de a vedea o mașină este recomandat să îi adresezi vânzătorului câteva întrebări esențiale care te vor convinge dacă merită efortul de a vedea mașina sau nu. Acestea ar trebui să se refere, în special, la kilometrajul actual al vehiculului, la consumul de combustibil, la starea generală a acestuia, la verificările pe care le-a efectuat, dacă acestea au fost în service autorizat sau nu, dacă vehiculul a avut mai mulți proprietari, dacă prețul este negociabil etc. În cazul în care ai anumite dubii cu privire la vreunul dintre aceste aspecte și nu numai, este indicat să apelezi la un decodor VIN precum bestvindecoder.com care te va ajuta să afli istoricul mașinii și să faci o evaluare mai clară, mai exactă a acesteia.

Dacă te-ai hotărât să vezi mașina, cere-i vânzătorului să o și încerci, astfel încât să te asiguri că aceasta funcționează cel puțin la fel de bine pe cât pretinde vânzătorul. Dacă consideri că nu ești suficient de priceput la o evaluare tehnică la fața locului, ar fi indicat să vorbești cu un prieten care ar putea să te ajute sau chiar cu un mecanic care ți-ar putea oferi cele mai sigure informații în acest sens.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share