Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sfaturi utile privind alegerea rulourilor exterioare pentru ferestre

Te gândești deja că peste câteva luni vei avea de înfruntat căldura insuportabilă din casă și vrei să iei măsuri din timp pentru a preveni acest lucru? O opțiune ar fi să montezi la ferestre rulouri exterioare, pentru a aduce un plus de confort locuinței.

rulouri ferestre

Pentru locuințele cu ferestre orientate spre sud, care sunt foarte expuse luminii soarelui, rulourile exterioare fac diferența între un spațiu răcoros și o cameră încinsă în care nu poți respira. Așa că pregătește-te din timp pentru vara ce vine și ia în calcul montarea unor rulouri la geamuri. Acest lucru te va scuti de folosirea intensă a aerului condiționat și, prin urmare, de plata unor facturi costisitoare la energie electrică.

Însă rulourile nu oferă beneficii doar vara, ci și în anotimpul rece. Știai că un singur geam poate pierde de 10 ori mai multă căldură decât un perete? Rulourile exterioare vor reduce pierderile de căldură prin ferestre pentru a-ți face casa mai confortabilă și a-ți minimiza costurile de încălzire.

Dacă vrei să faci această investiție, dar nu ai toți banii acum pentru a-ți monta rulouri exterioare, suplimentează-ți bugetul apelând la credite rapide. Hai să vedem în continuare care sunt avantajele rulourilor și ce trebuie să știi despre ele înainte să le achiziționezi!

Ce avantaje au rulourile exterioare

  •        Protecție contra razelor de soare. Rulourile sunt un obstacol în calea razelor solare, asigurând o temperatură confortabilă pe timp de vară, pentru toți cei din casă.
  •        Economie de energie. Acestea sunt bune izolatoare atât vara, cât și iarna, ajutându-te să reduci folosirea sistemelor de răcire și încălzire.
  •        Izolare fonică. Rulourile exterioare oferă protecție împotriva zgomotului ambiental.
  •        Permeabilitate la aer. Rulourile sunt extrem de rezistente la fluxurile la aer și la vânt, ceea ce le face bune izolatoare. Și cu cât gradul de permeabilitate este mai mare, cu atât izolarea fonică este și ea mai mare.
  •        Siguranță. Unele modele de rulouri sunt antiefracție, fiind prevăzute cu blocaje speciale.
  •        Intimitate. De îndată ce le închizi, rulourile te protejează de privirile indiscrete din exterior.

Tipuri de rulouri

Rulourile sau obloanele au fost folosite de foarte mult timp. În antichitate, nomazii împleteau frunzele pentru a se proteja de soare și de aerul fierbinte din deșert. Romanii foloseau bucăți lungi de mătase sau catifea pentru a acoperi ferestrele și ușile. Perșii, chinezii și egiptenii le realizau din bambus.

Diferența dintre jaluzelele exterioare de altădată și cele actuale constă în materialele din care sunt fabricate și dispozitivele pe care le încorporează. Există aproape tot atâtea tipuri de obloane exterioare câte materiale sunt disponibile pentru fabricarea lor. Iată câteva exemple:

Rulouri din lemn

Lemnul este cel mai elegant material folosit pentru realizarea rulourilor exterioare. Este un bun izolator termic și fonic, însă nu rezistă foarte bine la umiditate.

Rulouri din plastic sau PVC

PVC-ul este un material versatil, iar datorită gamei variate de culori, poți găsi cu ușurință rulourile potrivite pentru casa ta. În plus, aceste rulouri au un preț accesibil, sunt rezistente la umezeală și nu își pierd forma în timp.

Rulouri din aluminiu

Rulourile din aluminiu sunt, poate, cele mai rezistente tipuri de rulouri exterioare, oferind protecție maximă indiferent de vreme. Se pot folosi pe orice tip de tâmplărie, cresc randamentul termic al locuinței și sunt ușor de întreținut.

Cum alegi cele mai bune rulouri exterioare

Pentru a alege ruloul ideal trebuie să ții cont de câteva aspecte:

Rolul obloanelor

Unde anume vrei să montezi rulourile exterioare? Vrei să împiedici pătrunderea luminii în interior sau doar să o estompezi? Cât de mare este spațiul? Trebuie să alegi rulourile potrivite pornind de aceste întrebări.

Materialul

În funcție de locul unde vrei să montezi rulourile exterioare, de rolul pe care îl vor avea, precum și de efectul pe care ți-l dorești, vei avea de ales între rulouri din lemn, PVC, spumă sintetică, fibră de sticlă, MDF sau aluminiu. De exemplu, pentru ferestrele expuse la soare toată ziua, sunt recomandate rulourile din materiale groase, care nu se decolorează, precum aluminiul.

Stilul decorativ

În ceea ce privește designul, rulourile exterioare trebuie să respecte stilul locuinței. Spre exemplu, dacă ai o casă modernă, trebuie să alegi rulouri în stil minimalist. Iar dacă locuința ta este construită în stil rustic, poți alege rulouri din lemn sau MDF.

Acum că știi ce aspecte să urmărești, alege rulourile exterioare care răspund cel mai bine nevoilor tale. Iar dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru această achiziție, solicită un credit de nevoi personale. Creditul de nevoi personale este util atunci când ai nevoie să faci o investiție pentru a te bucura de un plus de confort în casă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share