Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Si-au contestat notele in zadar

Elevii care au finalizat ciclul gimnazial si care au sustinut evaluarile nationale nu s-au resemnat cu gandul ca poate nu au invatat suficient sau nu au fost foarte atenti la cerintele subiectelor si de aceea au luat note mici la Evaluarile Nationale. 
Peste 200 dintre acestia au depus contestatii, atat la Limba Romana, cat si la matematica, in speranta ca isi vor mari nota sau, in functie de situatie, ca vor promova aceste evaluari. 
Astfel, dintre cele 57 de contestatii depuse la matematica, doar in 8 cazuri notele au crescut. Acestea nu au influentat in niciun fel situatia statistica, intrucat procentul de promovabilitate a ramas acelasi, de 65,76%.

La Limba Romana au fost mult mai multe contestatii, insumand 211 nemultumiri. S-au facut modificari doar pentru 37 dintre acestea. Doi elevi au fost ghinionisti, primind note mai mici decat cele obtinute inainte de contestatii, iar 35 s-au bucurat de rezultate mai bune decat cele initiale, conform informatiilor oferite de Inspectorul General Adjunct, Ovidiu Basceanu. 
In urma contestatiilor, s-a constatat o crestere a procentului de promovabilitate, de la 67,26% la 67,33%. Rezultatul este mai mic decat cel de anul trecut, care a fost de 71,25%. 
Din pacate, in patru localitati dambovitene, niciun elev nu a reusit sa obtina nota de trecere la Evaluarile Nationale. Este vorba despre scoala de la Patroaia Vale, cea de la Glod – Moroieni, de la Gorgota – Razvad si Scoala Nr. 2 de la I.L.Caragiale. 
Insa, pe langa latura negativa a Evaluarilor Nationale exista si una pozitiva, intrucat in cateva institutii de invatamant dambovitene procentul de promovabilitate este de 100%, cu note cuprinse intre 5 si 10:
– Colegiul National “Ienachita Vacarescu”, Targoviste
– Colegiul National “Constantin Carabela”, Targoviste
– Colegiul National “Vladimir Streinu” Gaesti
– Scoala de la Butoiul de Jos, Hulubesti
– Scoala de la Cazaci, Nucet
– Scoala de la Vulcana Pandele
4 elevi din judetul Dambovita si-au facut mandri atat parintii si familia, cat si cadrele didactice care i-au pregatit, deoarece au promovat Evaluarile Nationale cu media 10:
Ghiculescu Alexandru Ionut – Scoala nr. 2 “Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti”, Targoviste
Tabarca Daiana Maria – Liceul de Arte “Balasa Doamna”, Targoviste
Capraroiu Alin Constantin – Scoala “Matei Basarab”, Targoviste
Stan Dragos Marian – Scoala de la Candesti Vale
Distribuie acest articol Oficial Media
Share