Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vineri, Crucea Roșie împlinește 138 de ani. Vezi aici ce pregătește instituția!

Vineri, 4 iulie, Crucea Roșie sărbătorește 138 de ani de existență, iar cu această ocazie Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a pregătit pentru dâmbovițeni o serie de activități. Una dintre cele mai importante este instalarea unui cort de Cruce Roșie în care se va măsura tensiunea arterială și glicemia gratuit doritorilor. Este important de știut că pentru măsurarea glicemiei este necesar să nu consumați alimente înainte de analiză. Cortul va fi disponibil trecătorilor de la ora 9.00 până la ora 14.00.
În aceeași zi trecătorii vor putea lua parte la demonstrații de prim-ajutor.
ISTORIC
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul celor mai vulnerabile persoane. 
Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este cunoscută în întreaga lume ca o organizaţie de ajutor umanitar, reunind peste 128 000 000 de membri, ce acţionează consecvent în vederea prevenirii şi alinării suferinţelor provocate de războaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre şi calamităţi naturale sau sociale. 
Ea cuprinde Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din 186 de state, precum şi două instituţii internaţionale cu sediul la Geneva: Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) – creat în 1863 – şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (Liga) – creată în 1919. 
Fiecare din aceste trei părţi componente are activităţi şi roluri specifice, bine stabilite. 
Ceea ce le uneşte sunt Principiile fundamentale ale Mişcării de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi acţiunea comună în spiritul umanismului.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share