Silke Pan, acrobata paraplegică, a oferit o importantă lecție de viață la Românii au talent

Silke Pan, o artistă de circ de 49 de ani, din Sion, Elveția, a șocat întreaga audiență de la Românii au Talent. Deși a rămas paralizată de la brâu în jos, în urma unui accident chiar la locul de muncă pe care îl iubește atât de mult, circul, Silke, a continuat să lupte pentru viața ei și să ne dea o lecție de viață foarte importantă. Mai mult de atât și o lecție de iubire, în accidentul său fiind implicat chiar soțul, coleg de scenă, cel care în urma unui antrenament la trapez în anul 2007 nu am mai putut să o prindă, iar Silke a rămas paralizată. Sunt povești de viață incredibile care ne arată că oricât de greu ne-ar fi în anumite momente, întotdeauna există o soluție și lupta nu trebuie abandonată. Această femeie, acest cuplu, ne dovedesc că doar în noi se află toate resursele pentru a ne depăși propriile neputințe.

Extras din video:

”-El este soțul meu!

-Am fost artistă de circ, contorsionistă și trapezistă și am avut un accident în 2007. Lucram împreună la trapez dar nu m-a prins și asta a fost tot. De atunci sunt paralizată de la talie în jos. Nu-mi simt și nu-mi pot mișca șoldurile și picioarele. Viața mea s-a schimbat radical, este o altă viață. Simți că ești captiv în propriul corp. După accident nu puteam sta jos fără să cad. Am încercat multe lucruri imposibile. Așa că am uitat de trecut. Am zis că s-a terminat.

Dar mereu am iubit circul. Și mi-am rugat bodyguardul și soțul să mă ridice într-o anumită poziție și era ceva incredibil, mâinile se mișcau singure, căutau echilibrul. Atunci am știut după atâția ani că pot să mă țin câteva secunde în mâini, având o placă de snowboard prinsă de mine ca să mă țină rigidă, știam că e începutul unei noi vieți și m-am antrenat în fiecare zi. Nu mă așteptam să fie posibil.

Trecuseră peste 13 ani de la accident

Soțul: Imaginati-vă cerul nopții plin de stele, așa era și privirea ei, plină de stele!

-În acea zi am plâns de bucurie! Mâinile mi-au înlocuit picioarele. A fost de parcă nu aș mai fi avut niciun handicap. Acum sunt recunoscătoare vieții. Vreau să le arăt oamenilor că și dacă te simți dezavantajat, trebuie să continui să-ți urmezi visurile!”.

Silke Pan transmitea într-un mesaj, pe pagina ei de facebook, faptul că prin experiențele din viața ei a văzut că atunci când te confrunți cu probleme și drumuri fără ieșire, e posibil să găsești puncte forte nebănuite.
”Uneori o furtună ne distruge toate proiectele, dar putem reconstrui și crea din nou castelul de nisip al identității, profesiei, rolului în societate… un castel care uneori se poate prăbuși brusc dar ale cărui temelii de nezdruncinat vor rămâne înrădăcinate adânc în noi. Atunci trebuie să îndrăznim și să căutăm calea noastră între rebeliune, curaj și îndrăzneală.”
Silke Pan: ”Nu am sensibilitate sau control asupra mișcărilor mele sub talie și în acei 15 ani de paraplegie m-am simțit adesea închisă în corpul meu. În pandemie, am creat o tehnică care îmi permite să blochez părți paralizate ale corpului și să îmi recapăt o libertate de mișcare pe care nu am mai experimentat-o de la accidentul din 2007.
Îmi amintesc că după accident nici nu puteam sta în fund, fără să am un suport. Sunt recunoscătoare pentru tot drumul pe care l-am făcut!
Dragostea și pasiunea pentru munca noastră pot deschide multe uși, MULȚUMIM tuturor pentru sprijinul vostru valoros!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share