Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

SIMPOZION: Eroi morenari în Primul Război Mondial

 

moreni

Pornind de la necesitatea de a dezvolta activitățile de cinstire a Eroilor neamului, în contextul celebrării Centenarului intrării României în Primul Război Mondial, Primăria Municipiului Moreni a organizat simpozionul cu tema „Eroi morenari în Primul Război Mondial”, în data de 31 octombrie 2016, se arată în comunicatul de presă semnat de Nicolae Posta, membru al Comitetului Director al Asociației Naționale, Cultul eroilor ”Regina Maria”, Filiala Județeană Dâmbovița, ”Mihai Viteazul”.

Sub directa coordonare a domnului Constantin Dinu, Primar al Municipiului, a fost prezentat proiectul administrativ general intitulat „Eroii neamului românesc. Fapte și memorii.”, insistându-se pe aspectele locale care se vor desfășura sub egida Consiliului local și a instituțiilor de specialitate din oraș.

Invitată specială la acest simpozion, Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” a venit cu o echipă reprezentativă, iar alocuțiunile susținute de Col. (rez.) Gheorghe Șerban (Președinte), respectiv de Prof. Dr. George Coandă (Prim-Vicepreședinte) au fost bine apreciate de cei prezenți, elevi ai Școlii generale nr. 4 Moreni (însoțiți de prof. Cristina Ștefănescu) sau de ceilalți invitați, reprezentanți ai Garnizoanei Târgoviște, ai Jandarmeriei Dâmbovița, ai Detașamentului de Pompieri Moreni, ai Poliției Municipiului Moreni. Au fost prezentate, în premieră, Monumentele existente în oraș dedicate eroilor din Primul Război Mondial și lista tuturor eroilor consemnați pe aceste monumente.

O prezență inedită, mai ales pentru tânăra generație, a reprezentat-o Col. (retr.) Eugen Lemnaru, în vârstă de 95 de ani, „leat cu Regele Mihai”. De asemenea, o intervenție caldă, emoționantă, a fost prezentată de doamna Prof. Daniela Călineț, Director al Palatului Copiilor din Târgoviște, coordonatoare a grupului „Art Canto Morena” și a Clubului Copiilor din Moreni.

La finalul simpozionului au fost apreciate intervențiile tuturor celor prezenți și s-au stabilit coordonatele unei colaborări mai directe pentru punerea în valoare a monumentelor eroilor și pentru organizarea de noi evenimente în perioada următoare (2016-2018).

Au fost prezenți:

1.Comisar Șef IONIȚĂ Cristian – Adjunct al Șefului Poliției Municipiului Moreni

2.Căpitan VASILE Ionuț – Comandantul Detașamentului 3 Jandarmi Târgoviște

3.Lt. col. GĂTEJ Marius – Comandantul Detașamentului Pompieri Moreni

4.Colonel CÂRSTEA Constantin – Locțiitor al Comandantului Garnizoanei Târgoviște

5.Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița a ANCE „Regina Maria”:

            Col. (rez.) Marius DUMITRU – Vicepreședinte

            Col. (retr.) Dumitru IOV – Secretar Executiv

            Ing. Nicolae POSTA – membru al Comitetului Director

6.Filiala Dâmbovița a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere

            Col. (rez.) Cristian MARIN, Vicepreședinte

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin