Cursuri de inițiere în alternativa educațională ”Step by Step” în județul Dâmbovița

step-by-step

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2016 se desfășoară în județul Dâmbovița cursul de inițiere pentru cadrele didactice care doresc să predea în alternativa educațională Step by step.

Cursul a fost organizat de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București prin Centrul de Formare Târgoviște la Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” și este predat de trei formatori din județul Dâmbovița: Stroescu Carmen – profesor pentru învățământ primar la Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște, Popa Elena și Ungureanu Gabriela ambele cu funcție de profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială ”Paul Bănică” din Târgoviște, se arată în comunicatul de presă semnat de profesor Stancu Valentin, Inspector școlar alternative educaționale.

Cursul își propune introducerea în predarea alternativei Step by Step fiind axat pe teme precum principiile și filosofia alternativei, organizarea unei zile de școală, modalitățile de evaluare și organizarea spațiului educațional într-o clasă de elevi.
La curs au participat peste 50 cadre didactice din 12 județe și Municipiul București, șapte cadre didactice provenind din județul Dâmbovița.

Județul Dâmbovița este un județ cu tradiție în asigurarea pluralismului educațional, alternativa Step by Step fiind adoptată în urmă cu 20 de ani.
În prezent funcționează în 16 unități de învățământ preșcolar și opt unități de învățământ primar, de metodele acestei alternative educaționale beneficiind circa 1700 preșcolari și peste 650 elevi. În plus Gradinița cu Program Prelungit Nr. 2 Pucioasa școlarizează în sistemul Waldorf.

Școlile care organizează cursuri în alternativa Step by Step și anii în care aceasta a fost adoptată sunt:
Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște – 1996
Școala Gimnazială ”Paul Bănică” Târgoviște – 1996
Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” Târgoviște – 2005
Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Târgoviște – 2007
Școala Gimnazială ”Pictor Nicolae Grigorescu” Titu – 2005
Școala Gimnazială ”Diaconu Coresi” Fieni – 2005
Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” Găești – 2004
Școala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici-Cantacuzino” Pucioasa – 2016
La Școala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa funcționează o clasă începând cu acest an școlar, în urma demersurilor întreprinse pentru extinderea cu o clasă a alternativei Step by step și a aprobărilor din partea Comisiei Naționale pentru Alternative Educaționale, autorităților locale și IȘJ Dâmbovița.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share