Spectacol extraordinar de Ziua Comunei Nucet – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

În fiecare an, la Mănăstirea Nucet are loc un eveniment de tradiție la care numeroși credincioși se adună, cu prilejul sărbătorii creștine „Izvorul Tămăduirii”, hramul mănăstirii.

De ziua comunei Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului, sute de oameni merg atât pentru slujbă, cât și pentru procesiunea până la „Fântâna de Leac”, unde anual are loc sfințirea apei sau Aghiasma mică.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Primăria comunei Nucet, oferă celor prezenți un spectacol extraordinar, dedicat zilei comunei, care va începe la ora 12:30.

Așadar, pe data de 29 aprilie, nume mari ale folclorului românesc vor crea o atmosferă de neuitat: Ionuț Dolănescu, Floarea Calotă, Gabriel Dumitru, precum și soliștii Orchestrei Populare „Chindia” – Simona Dinescu, Florentina Mîinea Ileana Pavelescu, Loredana Dobrescu și Yuriy Tsiple. Alături de aceștia vor susține momente artistice și ansamblurile: „Ilios”, „Horo”, „Cununa Brăneștiului” și „Cununa Nucetului”.

Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia”, dirijor Ionuț Dumitrescu.

 

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share