Primul Ambulatoriu de specialitate finanțat din PNRR, inaugurat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în municipiul Hunedoara
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Alexandru Rogobete s-au aflat ieri pentru câteva ore, în județul Hunedoara.
La ceremonia de inaugurare a ambulatoriului din Hunedoara au participat Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei alături de un sobor de preoți, ministrul Familiei Natalia Intotero, prefectul județului, președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor, parlamentari hunedoreni, primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, consilieri județeni și locali, etc.
Investiția totală din programul PNRR , dar și din fondurile Ministerului Sănătății, la spitalul hunedorean se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei
”Ministerul susține autoritățile locale care au vocația dezvoltării continue a serviciilor de asistență medicală. În județul Hunedoara am investit peste 34 de milioane de lei de care beneficiază opt spitale din județ. Primul ambulatoriu de specialitate din România, finanțat în principal cu fonduri din PNRR este dovada concludentă a faptului că se poate. Se poate ca românii să primească, în orașul lor, servicii medicale de înaltă calitate, se poate ca prin urmărirea atentă a derulării unui proiect să ridici nivelul calității și cantități serviciilor medicale prestate” a spus celor prezenți ministrul Sănătății.
În intervenția sa și primarul municipiului Hunedoara Dan Bobouțanu, a vorbit despre investiția complexă, dar și despre noile investiții pe care le dorește a le face pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe.
„Am redat, astăzi, hunedorenilor, fosta Policlinică, o investiţie complexă, care a vizat nu doar modernizarea acestui corp de clădire, ci şi achiziţionarea de aparatură nouă, modernă, cum este vorba şi despre CT-ul şi RMN-ul care se găsesc aici şi care, în mod normal, s-ar regăsi doar într-un spital judeţean. A fost destul de complicată această lucrare pentru că, practic, doar pereţii au mai rămas în picioare, totul fiind apoi refăcut. Să sperăm că vom reuşi, pe lângă Ambulatoriu, să finalizăm şi lucrarea cea mai importantă, care vizează întreg Spitalul Municipal, în valoare de 7,6 milioane de euro, bani din fonduri europene. Am şi avut, de altfel, în aceste zile o serie de discuţii legate de acest deziderat, cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila şi cu domnul secretar de stat Alexandru Rogobete, pentru a moderniza şi Unitatea de Primire Urgenţe. Ne interesează, în mod deosebit, pentru că este ultima unitate care nu a fost reabilitată complet niciodată, iar investiţia este una destul de mare, de peste cinci milioane de euro. Trebuie să ne facem bine lecţiile în acest sens, şi sunt sigur că vom reuşi să le facem, pentru a obţine şi această finanţare, dacă nu în acest an, cu siguranţă în prima jumătate a anului viitor!”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Și la Spitalul Județean de Urgență din Deva, ministrul Alexadru Rafila a vizitat noua secție de Cardiologie, unde funcționează , o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), destinată intervențiilor din sfera cardiologiei intervenționale.
”La SJU Deva, am vorbit despre cât de importantă a fost deblocarea fondurilor alocate proiectului de reparații capitale, care s-a finalizat de curând, și aducerea spitalului la standarde înalte, dar și despre toate proiectele, nu puține, pe care le avem în derulare și le finanțăm din diferite surse. Am menționat că avem în desfășurare proiecte pe fonduri europene, proiecte pe care le realizăm din bugetul propriu, dar și proiecte care au obținut finanțare prin PNRR și se află în diferite stadii de realizare a documentațiilor.
I-am mulțumit pentru implicare ministrului Alexandru Rafila, care a înțeles întotdeauna nevoile județului Hunedoara și ale spitalelor de aici, în special ale SJU Deva. Mă bucur că avem la Deva un RMN performant și un angiograf, că am găsit înțelegere la Ministerul Sănătății și avem o secție Cardiologie ultra-modernă și, în cadrul său, o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), destinată intervențiilor din sfera cardiologiei intervenționale. Sper ca aceste investiții să continue, astfel încât despre toate spitalele din Hunedoara să se vorbească la superlative„a conchis și președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Festivalul Tocanului la Novaci
Concert Regal cartabil- România are nevoie de artă!
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA