Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Spitalele din județul Hunedoara în atenția Ministerului Sănătății

Primul Ambulatoriu de specialitate finanțat din PNRR, inaugurat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila,  în municipiul  Hunedoara

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Alexandru Rogobete s-au aflat ieri  pentru câteva ore, în județul Hunedoara.

La ceremonia de inaugurare a ambulatoriului  din Hunedoara au participat Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei alături de un sobor de preoți, ministrul Familiei Natalia Intotero, prefectul județului, președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor, parlamentari hunedoreni, primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, consilieri județeni și locali, etc.

 

Investiția totală din programul PNRR , dar și din fondurile Ministerului Sănătății, la spitalul hunedorean se ridică la aproximativ  20 de milioane de lei

”Ministerul susține autoritățile locale care au vocația dezvoltării continue a serviciilor de asistență medicală. În  județul Hunedoara am investit peste 34 de milioane de lei de care beneficiază opt spitale din județ. Primul ambulatoriu de specialitate din România, finanțat în principal cu fonduri din PNRR este dovada concludentă a faptului că se poate. Se poate ca românii să primească, în orașul lor, servicii medicale de înaltă calitate, se poate ca prin urmărirea atentă a derulării unui proiect să ridici nivelul calității și cantități serviciilor medicale prestate” a spus celor prezenți ministrul Sănătății.

În intervenția sa și primarul municipiului Hunedoara Dan Bobouțanu,  a vorbit despre investiția complexă, dar și despre noile investiții pe care le dorește a le face pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe.

„Am redat, astăzi, hunedorenilor, fosta Policlinică, o investiţie complexă, care a vizat nu doar modernizarea acestui corp de clădire, ci şi achiziţionarea de aparatură nouă, modernă, cum este vorba şi despre CT-ul şi RMN-ul care se găsesc aici şi care, în mod normal, s-ar regăsi doar într-un spital judeţean. A fost destul de complicată această lucrare pentru că, practic, doar pereţii au mai rămas în picioare, totul fiind apoi refăcut. Să sperăm că vom reuşi, pe lângă Ambulatoriu, să finalizăm şi lucrarea cea mai importantă, care vizează întreg Spitalul Municipal, în valoare de 7,6 milioane de euro, bani din fonduri europene. Am şi avut, de altfel, în aceste zile o serie de discuţii legate de acest deziderat, cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila şi cu domnul secretar de stat Alexandru Rogobete, pentru a moderniza şi Unitatea de Primire Urgenţe. Ne interesează, în mod deosebit, pentru că este ultima unitate care nu a fost reabilitată complet niciodată, iar investiţia este una destul de mare, de peste cinci  milioane de euro. Trebuie să ne facem bine lecţiile în acest sens, şi sunt sigur că vom reuşi să le facem, pentru a obţine şi această finanţare, dacă nu în acest an, cu siguranţă în prima jumătate a anului viitor!”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Și la Spitalul Județean de Urgență din Deva,  ministrul Alexadru Rafila a vizitat noua secție de Cardiologie, unde  funcționează , o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), destinată intervențiilor din sfera cardiologiei intervenționale.

 

”La SJU Deva, am vorbit despre cât de importantă a fost deblocarea fondurilor alocate proiectului de reparații capitale, care s-a finalizat de curând, și aducerea spitalului la standarde înalte, dar și despre toate proiectele, nu puține, pe care le avem în derulare și le finanțăm din diferite surse. Am menționat că avem în desfășurare proiecte pe fonduri europene, proiecte pe care le realizăm din bugetul propriu, dar și proiecte care au obținut finanțare prin PNRR și se află în diferite stadii de realizare a documentațiilor.

 

 

I-am mulțumit pentru implicare ministrului Alexandru Rafila, care a înțeles întotdeauna nevoile județului Hunedoara și ale spitalelor de aici, în special ale SJU Deva. Mă bucur că avem la Deva un RMN performant și un angiograf, că am găsit înțelegere la Ministerul Sănătății și avem o secție Cardiologie ultra-modernă și, în cadrul său, o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), destinată intervențiilor din sfera cardiologiei intervenționale. Sper ca aceste investiții să continue, astfel încât despre toate spitalele din Hunedoara să se vorbească la superlative„a conchis și  președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share