Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Spitalele GROAZEI! Un bătrân bolnav a stat 3 ore pe jos până l-au băgat medicii în seamă

Imagini revoltătoare au fost surprinse de o femeie în spitalul din Corabia. Un bătrân bolnav, îngenuncheat, parcă imploră să fie băgat în seamă de personalul medical. Lucru care se întâmplă abia după trei ore, scriu site-urile locale Jurnalul Olteniei și Realitatea Oltului. Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, anunță pentru Libertatea că a trimis o echipă de control la spital, scrie libertatea.ro.

– Haideți c-o să vină cineva să vă preia de-aici. Stați de mult aici? – Da, de trei ore. – De trei ore? Pfff, să-mi… Uitați-vă la mine un pic. Stați… Vreți să vă ajut să vă ridicați pe scaun? – Da. – Hai. Da, sunteți răcit, ce…? – Nu, am căzut. Am avut accident vascular și am căzut… (neinteligibil) – Haideți că vă ajut eu.

Acesta este o parte a dialogului dintre bătrân și cadrul medical care l-a observat, după 3 ore. O altă parte, mai scurtă, a dialogului surprins de pacienta care a filmat cum bătrânul se chinuia în genunchi pe holul spitalului șochează prin contrastul dintre vocea stinsă a bolnavului în căutare de ajutor și cea poruncitoare a cadrului medical care ar trebui să i-l acorde.

– … (neinteligibil) și am căzut aicea. – … (neinteligibil) pe scaun la loc! – Nu pot să mă urc. Am încercat și nu mai pot.

Femeia care a filmat în spitalul din Corabia și a postat videourile pe o rețea de socializare spune că nimeni nu l-a observat pe bătrânul căzut în sala de așteptare și a fost nevoie să meargă ea să cheme pe cineva pentru a-l prelua.

„Am mers la baie să îmi spăl mâinile. Suficient cât să îl văd pe el… Un bătrânel, căzut pe jos, singur în sala de așteptare. Imaginile or să spună mai mult despre el. Eu voi spune despre ei… Văzând că nu îl pot ridica singură, (avea picioarele sleite de puteri, spunea ca suferise în trecut și un AVC), am mers să anunț un medic. Am anunțat o dnă respectabilă, cu părul puțin mov. Nu îi voi dezvălui identitatea, nu aș vrea ca domnul Ivănuș să fie lezat în vreun fel. Răspunsul doamnei: «Să vină infirmierele». S-a întors și fără urmă de umanitate a plecat. De ce dna doctor?! Așa ne învață jurământul lui Hipocrate???? Prima «doamnă», mai calmă ce-i drept, asistentă, încerca să ajute, se uita la mine, eu la dânsa. A plecat după infirmiere și dumneaei. Vin infirmierele!!! Și de aici mă voi aprinde puțin. Două agramate, incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mișcat un deget pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”.

Nici managerul spitalului, nici directorul medical nu au răspuns apelurilor Libertatea pentru a explica imaginile.

Ministrul sănătății: Am trimis o echipă de control la spital A reacționat însă ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. „Am luat legătura la DSP Olt și am trimis o echipă de control acolo. Merge Serviciul Control de acolo și raportează rezultatele preliminare la Corpul de Control! Vom analiza dacă se impune un control de fond la această unitate sanitară”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Libertatea, duminică seară. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">