Spitalizare de o zi la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Pacienții Spitalului Județean de Urgență Târgoviște vor putea beneficia de la începutul acestei săptămâni de o nouă structură medicală cu destinația spitalizării de o zi. Potrivit managerului Spitalului Județean, unitatea pentru spitalizarea de o zi funcționează în vecinătatea Departamentului de Urgență și se adresează secțiilor medicale de medicină internă, gastroenterologie, diabet dar și alte secții.

”Este un spațiu modern. În dotarea lui ne-am folosit și de o ultimă donație pe care am primit-o de la o Fundație, unde avem o colaborare de ani de zile. Cele 9 paturi sunt venite din Germania. Spitalizările de o zi aduc un venit substanțial spitalului. Sunt foarte bine plătite de către Casa de Asigurări de Sănătate și ne-am adaptat și noi din mers în sensul creșterii veniturilor Spitalului Județean de Urgență.” (Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște)

”Medicul specialist face un bilet de internare pentru spitalizare de o zi iar pacientul va fi programat în funcție de numărul de locuri disponibile. Numărul de spitalizari/ zi sunt limitate. Spitalul are un contract cu Casa de Asigurări de sănătate pe fiecare tip de spitalizare/ zi și nu-l putem depăși. Spitalizarea de o zi include îngrijiri medicale fără masă și cazare și nu poate depăși 12 ore. Dacă se constată că este necesară o specializare continua, atunci se poate face in mod legal acest transfer, dar cu condiția să aibă loc in aceeasi zi.” (Rodica Nicolae, director îngrijiri medicale)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share