Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

„Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”

APIA primește în această perioadă cereri de plată,  aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”
 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai – 5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pot depune Cereri de plată aferente anului 2024 pentru solicitarea sprijinului aferent lucrărilor efectuate.
” Îi așteptăm pe cei care doresc să primească sprijin pentru prima împădurire. Județul Hunedoara mai are încă păduri virgine, dar sunt si suprafețe care se pretează pentru astfel de lucrări. Întotdeauna am fost alături de fermieri și să-i ajutăm, ori de câte ori au nevoie” a transmis directorul executiv, ec. Veronica Topor, de la APIA HUNEDOARA.
 În conformitate cu prevederile OMADR nr. 189/10.05.2024, Cererile de plată se depun la Centrele APIA de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/și 6/2021.
 Formularele de modificare a Cererilor de plată pot fi depuse până la data de 22 iulie 2024 (inclusiv).
 În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înființare, împrejmuire și întreținere, specificate în capitolul V din Formularul – tip de Cerere de plată pentru anul 2024.
 Informaţii detaliate pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la adresa: http://www.apia.org.ro/…/direc…/masuri-delegate-din-pndr
Distribuie acest articol Oficial Media
Share