Stafeta Veteranilor INVICTUS a trecut prin VALEA JIULUI și județul Hunedoara

Ștafeta Veteranilor” este evenimentul național care coagulează societatea civilă și militară în jurul eroilor de ieri și de azi, veteranilor și valorilor naționale.
Noi prin vremi ce ne-ncercară
Altă armă n-am avut
Numai dragostea de ţară
Ce strămoşii ne-o lăsară,
Şi pe Sfântul Domn de scut.
Scut și armă – George Coșbuc
Ștafeta Veteranilor continuă și în acest an, căci nu poți renunța atunci când dragostea pentru România, transmisă din generație în generație, este prezentă în gând, inimă și suflet. Și anul acesta, voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili, vor purta Ștafeta Veteranilor pe trei  trasee, aducând astfel un omagiu eroilor României, de ieri și de astăzi.
Evenimentul ajuns la cea de-a IX-a ediție, va străbate toate județele țării noastre și se va termina pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României. Stafeta a trecut zilele acestea și prin județul Hunedoara.   Au fost  doua zile de poveste și emotii, în cadrul editiei 2022 a Stafetei Invictus.
Stafeta INVICTUS a ajuns și  în Petroșani. Traseul hărții albastre,  cu plecare din București, spre Carei, prin județele din sudul și vestul țării,  A TRECUT  si prin judetul Hunedoara! . Este pentru prima dată când INVICTUS se oprește în capitala Văii Jiului, de aici voluntarii Nellson Lungu Robert Negoiu Paul Daniela Elena Cristian Țopescu Vasile Ivanescu Sanda Cioara au preluat stafeta de la voluntarii din Caransebeș !”Este un omagiu adus înaintașilor noștri, celor care și-au jertift viața pentru apărarea țării și în același timp un respect pentru soldații răniți în teatrele de operațiuni!
A doua zi a fost strabătul tronsonul Deva- Lugoj alături de  cei din  Hunedoara Aleargă, AlerT in Deva, voluntarii de la Penitenciarul Deva. Alergătorii și biciclisti și-au facut treaba și au transmis stafeta mai departe,  pentru a ajunge la Carei în data de 25 octombrie, unde se va întregi tricolorul.
”Sunt cel mai bogat om de pe planeta. Asta, pentru ca am cei mai faini prieteni din lume! Daca voi credeți ca e dificil sa găsești un om cu care sa împarți greul, ei bine, astăzi, alături de mine au fost aproape 20 de Oameni care au dus Ștafeta Veteranilor Invictus, in alergare, de la Deva la Lugoj, peste 100 km!” a  transmis  Dorela Murărașu. Alături de Dorela au fost:  Cristian Curtean, Mihaela Oprisoni, Goia Cosmina, Adrian Mitican, Timar Tiberius, Marius Dragomir, Voichita Covaciu, Mateo Thompson si Corduneanu Octavian  
Participanții vor purta în alergare/pe bicicletă Drapelul Național, se vor opri la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit,  pentru ca noi astăzi să existăm, își vor aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum.
Atunci când le va fi cel mai greu, își vor aminti că sute de mii de români au murit în alte locuri decât în ţara lor, ciuruiţi de gloanţe, sfârtecaţi de obuze, îngheţaţi, înfometaţi, însetaţi, îngropaţi la comun, Dumnezeu mai ştie unde.
Chiar dacă eforturile noastre nu vor fi niciodată suficiente pentru a exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor de ieri și de azi, a alerga sau pedala o distanță mai mare decât cea de ultramaraton, într-un moment atât de reprezentativ pentru națiunea noastră, cum este Ziua Armatei Române, reprezintă un adevărat exemplu de spirit Invictus.
                                                   

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share