Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Staţiunea Mamaia, pe harta mondială a maratoanelor

4 (1)

Basarabeanul Ghenadie Țîmbalist și Nicoleta Ciortan au câștigat MARATONUL NISIPULUI

Stațiunea Mamaia a adunat duminică, 27 martie 2016, peste 700 de sportivi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la MARATONUL NISIPULUI, singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip. Cursa de 42 de kilometri a fost câștigată, la băieți, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la fete, de Nicoleta Ciortan. La semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost, la băieți, Vitalie Gheorghiță (tot din Republica Moldova), iar la fete, Magdalena Maria Velișcu.

Proiectul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a treia ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia fiind deja consacrată pe harta mondială a maratoanelor. Evenimentul sportiv, care a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi cursă de 1km adresată copiilor şi părinţilor, a fost organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

 Câștigători – Cursa de 10 kilometri

La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Maxim Răileanu, care a înregistrat un timp excelent: 36 de minute și 53 secunde. Locul secund a fost ocupat de Cătălin Jitcovici (care a trecut linia de finish după trei secunde față de câștigător), iar locul al treilea de Dumitru Nicolaev. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, Alexandra-Cristiana Ghiță a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 41 de minute și 59 de secunde, locul II a fost obţinut de Denisa Știrbescu, iar locul III, de Ana-Maria Muscă. 

Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificilă probă din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria băieți, de Vitalie Gheorghiță din Republica Moldova, care a înregistrat un timp 1 oră 14 minute și 43 de secunde, locul II a fost ocupat de Mihail Bizniuc (la sub o secundă față de câștigător), iar locul al treilea, de Nicolae Bălan. La categoria fete, cursa a fost câștigată detașat de Magdalena Maria Velișcu, care a încheiat cursa într-o ora 33 de minute și 21 de secunde, Teodora Antonia Maris s-a clasat pe locul al doilea, iar Irina Matcovschi a completat podiumul

 Câștigători – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieți, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), după 2 ore 36 minute și 2 secunde. Pe locul II s-a situat Cătălin Atănăsoaei (după un minut față de primil loc), iar Liviu Croitoru a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câștigat, și în acest an, de Nioleta Ciortan, care a terminat cursa în 3 ore 17 minute și 18 secunde, locul secund – Mara Moroșan, locul al treilea – Diana-Marcela Vlad.

De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 250 de copii, însoțiți de părinți sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din stațiunea Mamaia. Primele cinci echipe au fost premiate cu diplome, cupe și premii în produse. Totodată, câștigătorii de la cele trei probe competitive au primit premii substanțiale în bani și echipamente. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 26.600 de lei.

1 (2)

Au alergat pentru o cauză nobilă

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social “Dăruiește primul zâmbet”, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Prezența masivă de la această ediție a Maratonului Nisipului a depășit așteptările noastre și ne confirmă interesul crescut al sportivilor amatori și profesioniști pentru alergarea pe nisip. Toată lumea s-a simțit bine, am alergat, ne-am distrat, am râs și asta contează cel mai mult: sportul să fie o distracție pentru oameni, nu un chin. Este îmbucurător pentru noi că şi în acest an au participat mulţi sportivi din străinătate şi am demonstrat că staţiunea Mamaia poate fi promovată la nivel internaţional şi prin intermediul evenimentelor sportive”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “Sanasport”, co-organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

Parteneri: RoClub Maraton, Bucharest Running Club, SmartAtletic

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secțiunea Sport), ediția 2016.

 

 

 Persoană de contact

Daniel ANTONARU

Președinte

Asociația Sportivă SANASPORT

0726.743.444

Transmite,

Dr. Tănase Tasenţe

Director General

Plus Communication

0725.465.508

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share