Străjerii din Lupeni din nou, pe podium

Peste 300 de participanți au fost la start, în weekendul trecut, în stațiunea Râușor, la Ștafeta Munților. Această etapă a fost o premieră , competiția fiind organizată  în parteneriat cu proaspat reactivata Federația Româna de Turism Sportiv.Etapa a fost organizată de cei de la Asociația de Turism montan Via Retezat  în parteneriat cu cei de la  Floare de Colț din Brașov.

Trei străjeri din Valea Jiului, de la Lupeni au participat la această competiție, de unde s-au întors acasă cu rezultate notabile. Trio-ul a fost compus din Geta Minerița, Denis Cervicescu de 11 ani și Ciprian Ciutre de 15 ani.

”Am hotărât de comun acord că putem să ne înscriem, cu acordul organizatorului, la” Elite”  -considerându-ne bine pregătiți și dornici de a ne autodepăși ca și echipă. De aceea ne-am prezentat primii la testul teoretic, unde am obținut punctaj maxim răspunzaâd toți corect la toate întrebările într-un minut și 9 secunde,  plecând primii pe traseul cel mai lung de orientare turistică, că de…eram elite , dar cum la orientare nu suntem pregătiți, am terminat traseul în peste 2h , motiv pentru care,  am ajuns sa plecăm de pe penultima poziție cu o penalizare uriașă ,deși am fi vrut să terminăm cât mai repede,  să fim cu energia cât mai sus la cursa urmatoare…Raidul -atinge Retezatul 15km în 4.41h  unde am reușit depășiri peste depășiri, a echipelor family, open și elite, astfel încât,  să obținem al doilea timp cel mai rapid din 68 de echipe și peste 300 concurenți, bifând la toate punctele cu arbitrii și fără arbitri, astfel încât,  să nu mai atragem penalizări. În aproprierea finish-ului raidului ne-am înscris și la crosul individual de 3 km, unde Cipri a obținut loc 2 open masculin, eu loc 1 open feminin, iar Denis a rezistat eroic cu o rană la picior și a obținut și el locul 19… atenție … după două ore și ceva balaurind prin râpe, copaci, tufe…vreo 6-7 km, apoi 15km (traseul Curioșilor-Saua Ciurila-Valea Stânișorii-Saua Retezat-Vf. Retezat -Vf. Preluce-Valea Vălăreasca-și punctul final Stâna Vălărească), am mai alergat bine cu toții și la cros, apoi direct la cățărare,  pe panou în parcul de aventură unde am făcut rezultate nesperat de bune , iar la searăa talentelor echipa Străjerii Campionii cu Ciprian Ciutre  artistul coordonatorul grupului vocal, am obținut un loc 2 binemeritat. Am avut alături doi luptători… doi eroi…Străjerii mei, care au acumulat de la 7.30 dimineața în jur de 25 km și vreo 9 ore de mișcare continuă, o scurta pauza după orientare, și cu mici pauze la punctele de orientare unde trebuia să bifăm pe harta -tabel toate punctele strategice. Vă mulțumesc, eroii mei!” a ținut să transmită Geta Manolache- Minerița cum este cunoscută printre alergători.

Trofeele puse în joc au fost realizate manual de lupeneanul Adrian Maf, o combinație de lemn, cu piele pirogravate, o siglă sculptată în piele, pictată și cusută.

Felicitări trebuie să primească sponsorii evenimentului,  dar și cei implicați în eveniment Tara Ina, Ghiță Tamaș, Cristina Bucureștean, Carmen Maria, Simona Chivulescu, Alexandra, Mădălin Tomulete, Mirela Oldvay, Iulian Irimia, Cera Sela, Alice Toros, Marian, Maria Păcurar, Cristiana și Robert Moldovan, Ionut, Bogdan și Margaret arbitrii de pe Vf Retezat, Ramona, Delia, Răzvan, Dana si Luca Petruți, Calin Păcurar, Didi si neobosita Claudia, precum și trupei de la „Floare de colț” Brașov.

Cea de-a opta ediție a Trofeului Munților va avea loc în Masivul Piatra Craiului, în zona Cabanei Brusturet, comuna Dambovicioara.
Evenimentul se adresează atât membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului de Turism Sportiv – Ştafeta Munţilor cât şi altor persoane care se vor putea organiza în echipe, participând alături de cluburi, beneficiind de aceleaşi activităţi.
Regulamentul taberei:
Datorita faptului ca actiunea se va desfasura in Parcul National Piatra Craiului, vor trebui respectate anumite regulile care va vor fi aduse la cunostinta la sedinta tehnica.
Este interzis a se face focul. Va exista o singură vatră mare de foc.
Probele de concurs:
1. Raid montan
– Grad de dificultate: mediu
– Durată: 7 – 8 ore
– Traseul va fi marcat şi asigurat de organizatori
– Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor.
– Nu se poate intra in aceasta proba fara bocanci sau încaltaminte de munte cu talpa profilata” aici intrand si „adidasi” de trail running
– Intră în clasamentul general al concursului
2. Orientare sportivă:
– Proba de viteza, la care va participa toata echipa.
– Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
– Intră în clasamentul general al concursului
3. Teorie:
– Se vor susţine înainte de plecarea în traseul de regularitate de către membrii echipajelor înscrise în concurs. Testul va cuprinde 15 întrebări de tip grilă din zona de concurs, cu un singur răspuns corect, iar timpul maxim alocat este de 7 minute. Fiecare membru al echipei va raspunde la 5 intrebari.
– Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
– Intră în clasamentul general al concursului.
Bibliografia pentru testele teoretice o puteti gasi pe site-ul www.stafetamuntilor.ro
4. Alpinism:
– Fiecare echipaj va desemna un membru ce va parcurge un traseu de catarare, concurentul va fi asigurat si va primi si casca de protectie. Nu asiguram ghete pentru catarat.
– Grad de dificultate: mediu
– Punctaj: conform regulamentului Trofeul Muntilor
– Intră în clasamentul general al concursului;
5. Cultural:
– Tematică: sport, turism, natură, ecologie;
– Durată: cca 25 minute;
– Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
– Conţinut: minim 3 cantece, o scenetă umoristic și o poezie.
– Intră în clasamentul general al concursului;
Important: pentru toate probele obligatorii se va respecta intocmai REGULAMENTUL STAFETEI MUNTILOR pe care il puteti gasi pe www.stafetamuntilor.ro
Categorii de concurs:
FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniţi;
ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu varsta cuprinsa intre 35-50 ani, indiferent de sex.
VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex. Timpii sunt calculaţi ca timpi turistici, iar aceasta categorie nu punctează în clasamentul general al Stafetei Munților.
Program desfasurare:
Vineri 22 iulie:
– 12.00 – 22.00 Primirea participanţilor
– 22.30 Şedinţa tehnică
– 24.00 Stingerea
Sâmbătă 23 iulie:
– 07.30 – 17.00 Probele tehnice şi teoretice
– 22.00 Proba cultural artistică şi foc de tabără
Duminică 24 iulie:
– 11.00 – Festivitatea de Premiere
– 12.00 – Igienizarea taberei şi defluirea participanţilor
Notă:
– concurenţii care nu posedă bocanci sau incaltaminte cu talpă aderenta nu pot intra în proba de raid montan.
Regulamentul taberei:
– Se va percepe o taxa de 10 lei/persoana ce va acoperi biletul de intrare in Parcul National si acces la toalete.
– Va exista o singură vatră de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisă.
– Fiecare club va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi.
– Cluburile au obligativitatea transportării gunoiului realizat la punctele speciale pentru depozitare din apropierea taberei.
– Responsabilului de grup îi revine obligaţia de a aduce la cunoştinţă membrilor grupului său, regulile de prevenire a accidentelor şi a normelor de conduită montană precum şi regulamentul concursului.
– Organizatorii îşi rezervă dreptul de a introduce modificări în programul de desfăşurare a probelor de concurs în funcţie de starea vremii.
– Autoturismele pot fi parcate în imediata apropiere a taberei sub indrumarea organizatorilor, accesul lor in tabara de corturi fiind interzis.
PARTICIPAREA LA CONCURS SE FACE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!
PERSOANE DE CONTACT:
Catalin Mitu: 0722 536 716; e-mail: catalinmitu@yahoo.com
Luiza Stoica: 0723 652 101; e-mail: luizag.stoica@gmail.com
Eveniment sustinut de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Romsir, Larex-Ir, Redis Nutritie, Wooden Toys

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share