Strângere de fonduri Banat pentru Ucraina

Inspirați de entuziasmul cu care concetățenii noștri au sărit în sprijinul persoanelor afectat de conflictul din Ucraina dar conștienți de necesitatea canalizării acestui entuziasm în direcția eficientizării intervenției umanitare și având în vedere experiența Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Timiș am lansat proiectul Banat pentru Ucraina.
Proiectul reprezintă o colaborare a Uniunii Ucrainenilor din România, Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Timiș, Uniunii Bulgare din Banat, Uniunea Sârbilor din România și Asociația Centrul de Resurse pentru regenerare Urbană.
Proiectul a fost dezvoltat cu scopul de a dezvolta capacitatea operațională de intervenție umanitară a Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Timiș printr-o abordare integrată care să reunească eforturile instituțiilor publice, ale societății civile, mediului economic și ale mass media și se va implementa printr-o serie de evenimente de strângere de fonduri organizate în perioada 10.04 – 18.10.2022.

Primul eveniment din această serie îl reprezintă festivalul de strângere de fonduri Banat pentru Ucraina ce se va desfășura în Parcul Rozelor din Timișoara în perioada 29 -30 aprilie 2022.
Implementat cu sprijin financiar din partea Profi România și a Asociației Foștilor Deportați în Bărăgan, evenimentul se bucură de sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Companiei artistice Junii Banatului, Teatrul Merlin, Inspectoratului Județean de Jandarmi fiind mediatizat de TVR Timișoara.

În prima zi se vor organiza ateliere de florărie, produse hand made, expoziții de carte și costume ale minorităților, ateliere de prim ajutor pentru copii și adulți. Va fi organizat pe perioada evenimentului și un loc de joacă pentru copii. În seara primei zile se va organiza un spectacol folcloric care va reuni formații artistice ale minorității ucrainene, sârbe, bulgare, rome:
Ansamblul ,,Zoloti Druzii”-Știuca,
Ansamblul ,,Huțulii din Banat”-Timiș,
Ansamblul ,,Cervona Kalena”-Bucovina,
Grupul de fete ,,Kalenka”- Kiev,
Ansamblul ,,Holos Polenene”-Maramureș,
Ansamblul Slavjak,
Ansamblul Sveti Djordje,
Ansamblul Junii Banatului.

A doua zi a festivalului va debuta cu teatru de păpuși urmat de demonstrații de arte marțiale, ateliere de autoapărare pentru copii și femei, competiții sportive, expoziții și demonstrații ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, ateliere tematice, întreceri sportive și se va încheia cu spectacolul interactiv „Invitație la dans” în cadrul căruia publicul va putea admira mișcările dansatorilor din școlile de dans din Timișoara putându-se alătura acestora.

Pe perioada evenimentului se vor putea face donații în bani sau în produse (rugăm nu haine) în spațiile special marcate din Parcul Rozelor.

Donațiile se pot face și direct în contul Crucea Roșie Română Filiala Timiș: RO27RNCB0249049278700001 DESCHIS LA Banca Comercială Română.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share