În viața fiecăruia uneori apar situații dificile, pe care le depășim cu greu. Unii încearcă să rezolve problemele, unii se adaptează, iar alții se închid în sine și devin depresivi.

Cred că trebuie să știi că orice schimbări în viață sunt niște interacțiuni dintre perioade pozitive și negative, care ne călesc caracterul și conștiința, făcându-ne ordine în dorințe.

De aceea, este foarte important să accepți situația și să treci peste ea cu demnitate.

1. Acceptă realitatea

O afirmație renumită a lui Buddha spune „Suferințele tale sunt generate de împotrivirea ta la ceea ce se întâmplă”. Ceea ce înseamnă că suferințele sunt posibile doar atunci când noi renunțăm să acceptăm ceea ce se întâmplă. Gândește-te la asta timp de un minut. Dacă poți schimba ceva, fă-o, dacă nu, atunci ai două opțiuni: să accepți și să lași negativul să plece sau să suferi profund și îndelungat.

2. Problema devine problemă doar atunci când o numești așa

Deseori, noi ne suntem proprii dușmani. Fericirea depinde de punctul de vedere. Atunci când consideri ceva o problemă, emoțiile și gândurile tale se vor umple de negativ. Încearcă să tragi niște învățăminte din situația creată și ea va înceta să mai fie o problemă.

3. Dacă vrei să schimbi ceva, începe de la tine

Lumea ta exterioară este reflexia lumii tale interioare. Cu siguranță, cunoști oameni, care au o viață plină de haos și stres. Nouă ne place să credem că circumstanțele nestatornice ne schimbă și pe noi. Dar de fapt, totul are loc în direcție inversă: noi trebuie să ne schimbăm pe noi pentru a schimba circumstanțele.

4. Nu există așa concepție ca „nenorocul”, există doar posibilitatea de a învăța ceva

Pur și simplu trebuie să scoți din vocabularul tău cuvântul „eșec”. Toți oamenii de succes au suferit eșecuri în nenumărate rânduri, înainte să ajungă unde au ajuns. Învață din nereușitele tale și atunci o să obții succes.

5. Dacă nu primești ceea ce îți dorești, ce e mai bun abia te așteaptă

Dacă o să arunci o privire în trecut, o să înțelegi că cele mai bune lucruri ți s-au întâmplat abia după perioade mai dificile. Pur și simplu crede că totul se întâmplă așa cum trebuie să fie.

6. Prețuiește momentul

El nu se va mai repeta. În orice clipă din viață se întâmplă ceva prețios. În curând totul va deveni o amintire și într-o zi o să-ți fie dor de acele momente, pe care nu le-ai trăit suficient de intens.

7. Învață să te bucuri

Există oameni, care pur și simplu nu știu să se bucure. Ei nu știu ce înseamnă să fii fericit. Unii sunt atât de dependenți de problemele și haosul lor că nu-și imaginează altfel viața. Încearcă să acorzi mai multă atenție bucuriilor și mai puțină – greutăților.

https://eushtiu.com