Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Summitul Tinerilor la Târgu Jiu

Summitul Tinerilor, ediția a VIII-a, va avea loc anul acesta în perioada 16 – 19 noiembrie, la Târgu Jiu, actuala Capitală a Tineretului din România, sub conceptul ”Abilitate/Agilitate”.  

Summitul Tinerilor 8.0 este dedicat tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, care fac parte din ONG-uri, sunt implicați în comunitățile din care provin și au inițiative civice, dar și lucrătorilor de tineret, indiferent de vârstă.

Generația Z se află față în față cu schimbări majore, atât din punct de vedere al locurilor de muncă, cât și al competențelor căutate. Dacă generațiile anterioare puteau să își schițeze, în linii mari, traseul profesional odată cu terminarea studiilor, tinerii de azi sunt puși într-un context în care se așteaptă formarea lor continuă.

Tema Summitului Tinerilor 8.0 – ”Abilitate/Agilitate” – se referă la capacitatea tinerilor de a face lucruri cu ușurință și iscusință, dar și la dezvoltarea flexibilității pentru adaptarea la viitor printr-un proces de învățare agilă (agile learning).

Pornind de la tema Anului European al Competențelor 2023, Summitul Tinerilor 8.0 își propune să aducă în centrul discuției competențele cheie de care tinerii au nevoie pentru a face față provocărilor viitorului, concentrându-se pe trei dintre ele: Green | Digital | Inclusive.

În cadrul Summitului Tinerilor 8.0 acestea vor fi abordate prin prisma conceptului care definește Capitala Tineretului din România în 2023: URL: UnLearn, Relearn, Learn.

Pe parcursul celor patru zile, 16 – 19 noiembrie, la Târgu Jiu, participanții vor avea oportunitatea să asiste la zeci de evenimente de învățare și dezbatere, sesiuni plenare și ateliere, mese rotunde și Summit Talks, ale căror gazde vor fi personalități din rândul structurilor publice, ai organizațiilor neguvernamentale, care au înregistrat contribuții notabile în dezvoltarea și implementarea programelor de tineret, și formatori de opinie din sfera publică.

Vor susține intervenții: Natalia Intotero-  Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse;  Ovidiu Cîmpean, Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;  Mihai Dragoș, vicepreședinte, Consiliul Economic și Social;  Oana Țînțar, Președinte , ANOSR; Mircea Meriacri, Președinte, Consiliul Tineretului din România;  Tana Foarfă, director executiv, Europuls – Centru de Expertiză Europeană; Brian Cristian, deputat în comisia pentru tineret și sport, Parlamentul României;

Mircea Meriacri, Președinte, Consiliul Tineretului din România; Maria Bîrcu, Președinte, Federația START;  Mihaela Tătaru, Project Manager, Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024; Mihai Ghigiu, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului;  Anca-Minodora Costin-Hendea, Secretar de stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse;  Teodora Balaș, autor Analiza „Tineri Acasă”;  Adela Vlădoiu, Secretar General Federația Start, Președinte Asociația Colours Your Dreams, Profesor Psihopedagogie specială, membru echipa management Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023;  Alexandra Popescu, Secretar General, Consiliul Elevilor din România Beatrix Konyves, lucrător de tineret, Asociația DEIS; Victor Negrescu, membru al Parlamentului European; Dragoș Pîslaru, membru al Parlamentului European; Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării; Valentina Ciobanu, vicepreședinte, Consiliul Tineretului din România; > Dorina-Cristina Tirsogoiu, Branch Manager Adecco Resurse Umane Sucursala Craiova.

Evenimentul reunește  peste 350 de lideri ai organizațiilor neguvernamentale, activiști și antreprenori, reprezentanți ai autorităților locale și centrale și ai mediului de afaceri.   

Summitul Tinerilor 8.0 va găzdui, în data de 18 noiembrie, și  Gala Tineretului din România în cadrul căreia , va fi anunțat orașul care va purta titlul ”Capitala Tineretului din România” în anul 2025.  Cele două orașe care și-au depus candidatura pentru acest titlu sunt Slobozia și Vaslui.

Summitul Tinerilor este cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare al mișcării de tineret din România și este organizat anual în Capitala Tineretului din România de către Guvernanța programului – Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

Summitul Tinerilor 8.0 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, componenta de participare a tinerilor, și organizat cu sprijinul co-managerilor ediției curente ai programului Capitala Tineretului din România: Federația START și Primăria Târgu Jiu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin