Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Seminar interactiv privind raportarea și taxarea CBAM

KPMG Tax SRL și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită agenții economici timișeni la un seminar interactiv în care vor fi prezentate:

Provocările raportării RO e-Factura

Noile cerințe privind raportarea de sustenabilitate – Taxonomia UE

CBAM – Mecanismul de ajustare a carbonului la frontieră

Specialiștii KPMG vor acoperi temele de actualitate atât din perspectiva legislativă, cât și din perspectiva practică a contribuabililor care trebuie să implementeze aceste măsuri.

Evenimentul are loc în data de 28 noiembrie 2023, între orele 9.00 – 12.30, la sediul KPMG, ISHO Offices din B-dul Take Ionescu nr. 50, Clădirea A, Etaj 7.

În prezent, digitalizarea ANAF prin raportarea RO e-Factura încă dă bătăi de cap contribuabililor din România. Prin înlocuirea treptată a Directivei privind raportarea nefinanciară (NFRD) cu noua Directivă de raportare corporativă de sustenabilitate (CSRD), domeniul de aplicare se extinde considerabil, impactând un număr de aproximativ 50.000 de companii europene și non-europene care operează pe piața UE.

CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) reprezintă un element cheie al pachetului „Fit for 55” al Uniunii Europene dezvoltat pentru a combate emisiile de carbon, prin introducerea unei taxe pe carbon aplicabilă importurilor de produse provenite din industrii intens poluante.

Taxa de participare este de 180 lei /pers., exclusiv TVA.

Confirmarea participării la: adragut@kpmg.com.

Termen de confirmare: 24 noiembrie 2023

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin