Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sunt rude care nu vor să te vadă niciodată mai bine decât ele. Nu suportă să te vadă fericit și împlinit

Tăiați relațiile toxice cu membrii voștri de familie care vă trag în jos. Iubiți-i dar stați departe de ei. Nu toate mamele, nu toți tații, nu toate rudele iubesc așa cum ar trebui să-și iubească copiii și membrii familiei. Nici nu te apără așa cum ar trebui să te apere.
Unii luptă doar pentru interesele și idealurile lor personale, sunt familii atât de dureroase, de egoiste și de dăunătoare vieții încât distanța devine cea mai sănătoasă formă de apărare și protejare. Sunt rude care trădează, care fură, care vorbesc urât, bârfesc, judecă, invidiază, urăsc, dușmănesc, poartă ranchiună și resentimente față de copiii lor, de rudele lor, de vecinii lor.
Sunt rude care scot în evidență numai lucruri rele și negative. Sunt rude cărora le place să se bage în familiile celorlalți, considerând că au acest drept prin gradul de rudenie. Sunt rude care fără nicio jenă dictează sau manipulează viețile altor membrii de familie. Sunt rude care țin ură pe membrii lor, pentru că sunt diferiți și acționează diferit.

Sunt rude care nu suportă să te vadă bine pe toate planurile.

Sunt rude care te înjură și blesteamă pentru că tu ai mai mult noroc și fericire decât au avut ei. Sunt rude care te dictează și îți spun cu vehemență că ei știu mai bine ca tine, cum să-ți faci o casă, familie, o relație, afacere, etc. Sunt rude care pun gând rău apropiaților lor și le doresc răul, din simplu motiv că alții au mai mult și ei mai puțin.
Sunt rude care îți intră în cază zâmbind, și de fapt intențiile lor sunt rele și de curiozitate. Să vadă ce ai mai cumpărat, ce ai mai schimbat prin casă, ce ai prin cămară, ce ai prin frigider, cum o mai duci, etc..etc…și când pleacă, pleacă triști și cu un nod în gât, lăsând în urma lor o energie negativă.

Sunt rude care nu vor să te vadă niciodată mai bine decât ele. Nu suportă să te vadă fericit și împlinit.

Sunt rude/ membrii de familie care își fac apariția doar atunci când au nevoie de câte ceva. Până atunci aduc tot felul de scuze, unele mai dramatice ca altele: ”N-am avut timp. Am fost foarte ocupat. Am fost supărat/ă. Am zis să nu te deranjez. Dacă nici tu n-ai mai dat niciun semn.” Iar atunci când ne caută folosesc cuvinte drăguțe, dulci, sau expresia că sângele apă nu se face său că vizitele rare și scurte sunt cele mai bune.
Familia nu înseamnă interes, scuze, răutăți, dezbinare, invidie. Familia înseamnă încredere, sigurantă, creștere, evoluție, unire, armonie, dragoste, vindecare, susținere, credință, respect și comunicare.
Sunt familii care în loc să fie pentru noi, sunt împotriva noastră. Sau sunt pentru noi atunci când au un interes propiu și personal, sau când aud de-o moștenire. Trebuie să vedem conștient această parte întunecată a copacului nostru de familie, chiar dacă ne doare, trebuie să alegem întotdeauna tot ce este sănătos pentru noi, și pentru sănătatea noastră mentală. Gândind doar cu inima, și renunțând la noi doar de dragul lor, vom sfârși prin a ne îmbolnăvi. Pentru că sufletul știe când suntem tratați corect, și când nu suntem tratați corect. Sufletul știe când suntem iubiți cu adevărat și când suntem folosiți sub pretextul familial. Prioritatea noastră trebuie să fie să nu mai suferim și ca să nu mai suferim trebuie să luăm atitudine și distanță de tot ceea ce ne produce durere și suferință.
Trebuie să ne distanțăm de toate rudele/ persoanele negative și toxice care ne fură din energie și pacea sufletească. Fiecare este responsabil de cum alege să trăiască. Nu suntem salvatorii nimanui, noi trebuie doar să ne salvăm pe noi înșine de tot răul care ne înconjoară. Noi nu trebuie să fim părtași la furia lor, la resentimentele lor, la rănile lor, la răutatea lor, la ipocrizia lor, la manipularea lor, la neîmplinirile lor.. Noi nu trebuie să ne lăsăm trași de energia lor negativă și toxică. Avem puterea de-a alege și de-a spune așa NU!
Purtați-i în inima voastră, în sufletul vostru, și încercati să vedeti tot cei mai bun din ei. Nu vă lăsați copleșiti de negativitatea lor ca să nu vă contaminați și voi. Spuneți mulțumesc că ați avut tăria să vă distanțați. Uitati toate relele și toate nedreptățile distantându-vă de ei. Exersați compasiunea și iertarea de dragul sufletului vostru și din dorința de-a evolua. Acceptați și înțelegeți că fiecare face cât poate și după măsura voinței sale. Dacă ai voință mare te lepezi de orice este rău, dacă ai voință mică, cazi pradă răului. “
Sursa: Luna Agape
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin