Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Suntem in criza! De ce ne cresc unghii in loc de aripi?

 angels

 

 

E criză de prietenie adevarată, toţi se dușmănesc și sunt gata să se înece într-o lingură de apă. E criză de prieteni, pentru că ei de cele mai multe ori îti întorc spatele cînd ai nevoie, ei te trădează la fel cum a fost vîndut Isus de Iuda pe o amărîtă pungă cu arginți. Niciodată nu poți avea încredere în ei, pentru că toți vor fi langă tine doar atunci cand te simți bine și ai de toate și doar familia va fi la greu langă tine.

E criză de a spune „iartă-mă” din cauza orgoliului, preferăm să nu spunem, pentru că nu ne place să recunoaștem că am greșit, nu ne place să fim mai buni și deseori orgoliul ne duce la pierzanie, ne face să ne pierdem persoanele la care ținem. Oamenii de azi sunt încăpațanați și de cele mai multe ori în loc să procedeaze cum le dictează inima ei fac contrar, fugind după bani și după avere. E criză de oameni buni, fiindca ei sunt răniți de oameni fără inimă, sunt facuți praf și îngenunchiați, ei nu se mai ridică buni, ei devin puternici și exact ca acei care i-au umilit uitand ca Domnul este cel care trebuie să aibă grijă de toate și că razbunarea te duce și pe tine la pieire. Cuvintele ,,te iubesc’’ sau ,,sunt gata să fac orice pentru tine” în lumea modernă sunt un fel de marionete care nu valorează nici doi bani. În lumea modernă singura persoană în care poți avea încredere este cea din oglindă, pentru că ea nu va rade în timp ce tu plangi. În viața asta totul este efemer, trec și bune și rele, doar amintirea îti va rămane veșnic de aceea trebuie să ai o viață destoinică. Pană și timpul este în criză pentru că niciodată nu îmi ajunge timp pentru toate lucrurile pe care aș vrea să le fac și pentru toți oamenii pe care aș vrea să-i ajut. În goana după timp pierdem și sănătate, și capacitatea de a fi om întai de toate.

Criza-financiara

Treziți-vă, oameni ai planetei pămant, nu uitați să vă cereți scuze atunci cînd greșiți, pentru că deseori calci omul în picioare fără a-ți da seama că-i distrugi personalitatea și sufletul si asta face ca omul să-și crească la capetele aripilor unghii. O faptă bună nu te costă nimic, doar un simplu mulțumesc face atît de mult. Trebuie să ne trăim viața din plin, dar fără a distruge pe nimeni, noi trebuie să știm că niciodată nu vom putea lua cuvîntul pe care l-am dat, omul te iartă, dar rana de cuțit rămane și el niciodată nu va mai avea încredere în tine. E criză de cei carora le pasă de viața altora și sunt gata să te ajute, pană și iubirea a devenit insuficientă, există orice, ură, invidie, răutate, bogătie, dar nu dragoste. VALORILE AU DISPĂRUT, CE FOLOS CĂ AVEM ipad-uri și calculatoare cînd nu avem suflet, ce folos că avem lanțuri de aur și suflet de lemn, e criza de suflet de aur. Ce folos că avem bani dacă nu avem pe nimeni în care am putea avea încredere?

Oamenii au uitat să-i mulțumească Domnului pentru, că traiesc și au de toate, pentru că el nu uită să îi trezească în fiecare dimineață, ei uită să iubească ceea ce au în preajmă pentru a fi cu adevărat fericiți. E criza de compasiune, e mai ușor să condamni mai ales cînd nu știii ce este cu adevărat în sufletul omului. E mai usor să condamni decat să ierți și mult mai usor să pleci decît să asculți. E criza de grija pe care i-o purtăm mamei, tot mai rar o vizităm și tot mai rar îi telefonăm iar ea deja numai este. E criză de sinceritate și e criza de cei care sunt mulțumiți cu viața lor, e criză de afecțiune și de iertare și doar cînd mama moare realizăm că a murit totul cu ea și că nimic nu îi te puteau înlocui pe tine nici chiar toți banii pe care îi trimiteai.

apetitul-indienilor-pentru-aur-impinge-tara-in-criza-banca-centrala-restrictioneaza-importul-de-metrale_size9

E criză de bunătate, de viată si de milă. Unii oamenii sunt răi nu că vor, dar că au fost răniți atat de tare încat nu mai gasesc puteri să se ridice și nu vad altă situație, în loc să fie buni ei se transformă în fiare care distrug tot ce vad în cale. Așa arată lumea modernă? Dacă da, atunci eu nu vreau așa lume pentru că eu incă mai cred că binele va caștiga în lupta lui de secole cu raul, pentru că asta nu e modernism, asta se numește sărăcie. Întotdeauna trebuie să începi de la tine, trebuie să fii „drogat cu milă de copil” pentru a nu fi criză de oameni adevărați și suflete care încă sunt sincere. E criză de buni specialiști pentru că toți pleacă peste hotare, oare asta nu e destul pentru a ne pune pe ganduri? E criză de sănătate, dar oare nu noi suntem cei care ducem la asta?
Omul e in cea mai mare criză care sărăcește universul și care îl duce la pierzanie…

 

Adriana Tuluc, Republica Moldova

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin