22/10/2021

”Suntem mai puternici, atunci când stăm ÎMPREUNĂ”

Vorbind la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare NATO de la Lisabona, luni (11 octombrie 2021), secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat importanța unui angajament puternic față de NATO și legătura transatlantică.

Questions and answers following the speech by NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the 67th Annual Session of the NATO Parliamentary Assembly.

„Aliații nu sunt întotdeauna de acord cu fiecare problemă”, a recunoscut secretarul general, „dar în cele din urmă, suntem cu toții de acord cu ceea ce contează cu adevărat: că suntem mai puternici,  atunci când stăm împreună”, a adăugat el. În discursul său,  Jens Stoltenberg a indicat că Adunarea Parlamentară NATO „a fost o voce puternică pentru valorile noastre democratice și trebuie să ne reîncercăm în timp ce continuăm să ne adaptăm Alianța”. El a solicitat sprijinul și angajamentul continuu al parlamentarilor pentru a contribui la transformarea deciziilor NATO 2030 în acțiune, inclusiv prin menținerea cheltuielilor pentru apărare.

 

”Trebuie să întărim NATO. Exact asta au decis liderii noștri să facă la Summit-ul din iunie. NATO 2030  are  o agendă ambițioasă pentru securitatea noastră viitoare. Aceasta include creșterea rezistenței naționale, pentru a face societățile, infrastructura și lanțurile noastre de aprovizionare mai puțin vulnerabile la atacuri. Stimularea apărării noastre cibernetice,investind în cele mai noi tehnologii, și abordarea impactului schimbărilor climatice asupra securității noastre.Împreună, vom continua să abordăm instabilitatea, să luptăm împotriva terorismului și să protejăm ordinea internațională bazată pe reguli,
intensificând instruirea și consolidarea capacităților pentru parteneri. Și aprofundarea relațiilor noastre cu alte țări, organizații internaționale, sectorul privat și instituții academice” a spus celor prezenți secretaruL general al  NATO.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share