Take, Ianke și Cadîr – Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Vă așteptăm, sâmbătă 1 februarie, de la orele 19:oo în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, la super-comedia cu iz interbelic – Take, Ianke și Cadîr! 

de: Victor Ion Popa
un spectacol de: Mc Ranin

în distribuție: Adrian Păduraru | Jipa Puiu | Chiributa Paul | Sebastian E. Bălăşoiu | Ana Carablais | Carmen Ionescu | Sf Ilie Ghergu

#TakeIankeSiCadir

Piesa lui Victor Ion Popa, scrisă în 1932, surprinde caracterul intercultural al târgurilor moldovenești din acea vreme. Povestea celor trei prieteni, Take, românul simplu și bonom, Ianke, evreul șiret și palavragiu și turcul înțelept și blând – Cadîr, înfățișază mediul multietnic și multicultural din perioada interbelică.

Negustori modești, înzestrați cu omenie și cu inteligență nativă, cei trei protagoniști sunt legați de o prietenie sinceră ce nu ține cont de barierele religioase și sociale; locuiesc în case identice, își împart mâncarea și nu își fac concurență. Trecerea liniștită a zilelor este zdruncinată de venirea lui Ionel (fiul lui Take) și a Anei (fiica lui Ianke), tineri plecați la București pentru studii. Intenția celor doi de a se căsători amenință să le strice liniștea. Deși își iubesc copiii, refuză să se cumetrească, pentru că Take se teme de certuri, iar Ianke de faliment. Echilibrul este restabilit de Cadîr, prietenul tăcut care pune la cale un plan care să-i mulțumească pe toți și să închidă și gura târgului.

Poți comanda bilete online aici:

☛ Bilete online: https://www.eventim.ro/ro/bilete/tache-ianche-si-cadar-targoviste-teatrul-municipal-tony-bulandra-1182563/performance.html
______________________________________________________

Sau aici:

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
? E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
? Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43

? Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share