Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Țara Hațegului este de astăzi capitala Geoparcurilor Internaționale UNESCO din Europa

În perioada 27 – 30 martie, România găzduiește pentru prima dată întâlnirea Rețelei Europene a Geoparcurilor. Sunt așteptați să participe reprezentanți din cele 94 de geoparcuri din 28 de țări  și peste 200 de specialiști. 
”Un geoparc este o construcție comunitară. Nu am putea exista fără implicarea celor care contribuie la organizarea întâlnirii Rețelei Europene a Geoparcurilor și cărora le mulțumim pentru sprijin. Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului contribuie la istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului , cu povestea dinozaurilor pitici din Transilvania. Aceste viețuitoare spectaculoase, printre ultimele care au trăit pe Terra, continuă să le ofere paleontologilor noi dovezi despre cum era viața pe planeta noastră în urmă cu 70 de milioane de ani. Abia așteptăm să le povestim despre dinozaurii pitici și colegilor noștri care vor participa la cea de a 47-a întâlnire a Rețelei Europene a Geoparcurilor” au transmis organizatorii.
Organizat de Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea București, evenimentul este unul de anvergură.
Consiliul Județean Hunedoara participă în calitate de co-organizator, iar DGAMPT Hunedoara este partener al evenimentului.
Evenimentul este o foarte bună ocazie pentru Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului de a le prezenta colegilor din 28 de țări rezultatele activităților, proiectele, partenerii, oamenii și produsele zonei, fiind este o excelentă oportunitate de a promova valorile naturale și culturale din Țara Hațegului, din județul Hunedoara și din România.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share