Târgoviște: A IV-a ediție a Manifestării „Zilele Arbitrajului Instituționalizat”.

 Miercuri, 11 septembrie 2019, a avut loc o conferință de presă la sediul Asociației de Arbitraj Instituționalizat, susținută de președintele acestei organizații, doamna Rodica Vlaicu.                              La conferință au fost prezenți din partea instituției: arbitru Rodica Vlaicu – președintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat, arbitru Preda Iulian, arbitru Ana – Maria – Scarlet Gugulica, asistent arbitral Lorena- Adriana Tudorie.                                                                                      

Asociația de Arbitraj Instituționalizat va organiza în perioada 12 – 28 septembrie 2019, în Târgoviște, cea de-a IV-a ediție a Manifestării „Zilele Arbitrajului Instituționalizat”.

Manifestarea este prilejuită de împlinirea, în data de 12 septembrie 2019, a cinci ani de la deschiderea activității Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, instituție jurisdicțională care funcționează pe lângă Asociația de Arbitraj Instituționalizat, abilitată să soluționeze în condiții de celeritate, confidențialitate, flexibilitate și cu costuri reduse litigii civile, cu condiția ca părțile implicate în acestea să fi încheiat în prealabil o convenție arbitrală.

Manifestarea ”Zilele Arbitrajului Instituționalizat” cuprinde o suită de activități, respectiv: o ședință festivă, cursuri de pregătire continuă a arbitrilor, o conferință, vizite de  informare la sediul tribunalului și o slujbă de sfințire a sediului central al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat. De asemenea, pentru prima dată, în cadrul manifestării se va derula și o campanie umanitară în favoarea unei fetițe de 11 ani, diagnosticată cu leucemie.

Scopul manifestării este informarea societății civile cu privire la beneficiile arbitrajului instituționalizat pentru statul român și avantajele pe care această instituție le oferă justițiabililor.

Manifestarea se va desfășura în Târgoviște și la evenimentele din cadrul acesteia au fost invitați reprezentanții unor ministere și instituții centrale, factori de decizie locali, practicieni din domeniul juridic, experți, exponenții unor confederații patronale și sindicale, oameni de afaceri și arbitri.

 

ASOCIAȚIA DE ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT

PREŞEDINTE

Rodica VLAICU

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share