Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TARGOVISTE: ANTIGONA – Premiera la Teatrul Tony Bulandra

antigona

“Spectacolul are din start premisele unui veritabil eveniment, fiind garantul unui plus de imagine adus teatrului targovistean pe plan national si international.”

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște vă invita sâmbătă, 4 aprilie, ora 19.00, în Sala Mare la premiera spectacolului ANTIGONA după Sofocle, în regia lui Sorin Militaru.

ANTIGONA este unul dintre cele mai reprezentative texte ale teatrului antic grecesc, o tragedie pură, care a generat și continuă să genereze interes atât din partea publicului, cât și a oamenilor de teatru contemporani, prin montări și rescrieri, reluări de temă sau metatextulizări caracteristice unui adevărat mit. Cum teatrul antic, prin lecturi scenice mai mult sau mai puțin moderne, este una din constantele repertoriale ale așa numitelor `teatre de repertoriu`, iar titlul învecinat – care încă se joacă cu succes, BACANTELE – a fost realizat în urmă cu mai bine de 10 ani, ANTIGONA este o opțiune care se impune de la sine. Ținând seama de calibrul regizorului avut în vedere pentru această montare, spectacolul are din start premisele unui veritabil eveniment, adresându-se deopotrivă marelui public cât și criticilor de specialitate/selecționerilor festivalurilor de profil, fiind astfel garantul unui plus de imagine adus teatrului târgoviștean pe plan național și internațional.
Sorin Militaru, important si prolific regizor de teatru, a semnat regiile spectacolelor realizate in trecut la teatre precum Teatrul Odeon, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Cluj, Teatrul National Targu-Mures, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Maria Filotti Braila, Teatrul Clasic I. Slavici Arad, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul de Comedie, Teatrul ACT etc. Cu ANTIGONA de Sofocle, Sorin Militaru s-ar afla – dupa Alcesta si Electra – la a treia abordare a tragediei antice in cariera sa.

În distribuție:
• Antigona– ANDREEA TĂNASE
• Creon – SEBASTIAN MARINA
• Haemon – COSTIN CAMBIR
• Eurydice – ANTONIA IONESCU
• Teiresias – DELIA LAZĂR
• Mesager- CĂTĂLIN MAREȘ
• Corifeu – RADU CÂMPEAN
• POLINIKE – MIRCEA SILAGHI
• Chelner – CRISTI OLARU
• Zeii – IILIE GHERGU, CRISTINA DUMITRA
Scenografia: Horatiu Mihaiu / dramaturgie: Cristina Maria / Light design: Adrian Dragomir / Sound design: Andrei Mihai

A doua reprezentație: duminică 5 aprilie, ora 19.00.


 

Mircea Laslo

PR @ Tony Bulandra Theatre, Târgoviște, Romania

Distribuie acest articol Oficial Media
Share