Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TARGOVISTE-DRACULA-REINTOARCEREA, o munca de echipa

7Timp de aproape un an de zile, Primaria Municipiului Targoviste a sutinut promovarea cultural-artistica a fostei Cetati de Scaun, in acest demers regasindu-se si cele doua spectacole istorice din lunile iunie si septembrie. Este vorba de spectacolul Vlad Voievod Draculea si Dracula-Reintoarcerea.
Aceste specatcole au fost filmate live, astfel ca ambele beneficiaza si de existenta a doua filme cu aceleasi nume.

Lansarea oficiala a celui de-al doilea film, “Dracula- Reintoarcerea”, a avut loc, vineri 5 februarie la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste.
La eveniment au participat atat actorii si cascadorii din distribuția spectacolului – si anume Bogdan Jianu, interpretului lui Vlad Voievod Dracula, Vlad Mirită, Adrian Pavlovschi, Liviu Subtirica, Bogdan Farcas, Antonia Ionescu, Ioana Farcas, Mohamed Jbara, Aurel Boata, cat si oameni de specialitate, istorici si, nu in ultimul rand, potentiali investitori in promovarea orasului Targoviste.3

Vizionarea filmului s-a bucurat de o sala plina si entuziasmata cu ropote de aplauze la final. Actorii au urcat pe scena si au multumit oficialitatilor locale pentru sustinerea pe care au oferit-o trupei “Lupii albi” de a realiza toate aceste evenimente in promovarea cultural-istorica a orasului Targoviste.

Despre orele de munca din spatele acestor filme, Bogdan Jianu a declarat:

Daca cineva ar vrea sa faca un film dupa spectacolele noastre ar avea nevoie pentru primul de aproximativ 40 de zile de filmare si pentru al doilea de 25 de zile. Ziua de filmare are intre 10-12 ore. Impreuna am filmat spectacolul – primul in 7 ore de filmare si al doilea in maxim 10 ore. Este meritul vostru!

De asemenea el a multumit intregii echipe de actori-cascadori si a spus ca meritul este unul colectiv.
Dumnezeu mi-a dat o sansa si v-am intalnit pe voi pe acest drum. Impreuna am facut un lucru minunat si este un efort de echipa. Am avut un program draconic, as vrea sa multumesc colegilor actori-cascadori, doar ei m-au facut sa fiu un regizor mai bun decat sunt si un actor mai bun decat am afost vreodata. Publicul ce ne-a stat alaturi in tot acest timp, ne-a primit cu inima deschisa, si impreuna am participat la o lectie de istorie a Targovistei.”4

Alaturi de Bogdan, Vlad Mirita, spune ca “munca de Sisif” din spatele realizarii acestor filme nu va fi niciodata cuantificata:
Suntem o echipa, fiecare om care face parte din ea, are un rol esential. Unele cascadorii se realizeaza cu foarte multa greutate. Aceasta echipa pe care Bogdan a unit-o, are nevoie de el  ca si lider,  el este locomotiva, inima din care izvoraste mereu energie, avant si idei. Aceste eforturi nu s-au facut numai cu inima ci si cu bani si multumim oficialitatilor locale care au inteles ca fara istorie, fara trecut, e imposibil sa avem un viitor.

Antonia Ionescu, actrita a Teatrului Tony Bulandra din Targoviste, prezenta in ambele spectacole, ne-a marturisit:
Dumnezeu aseaza lucrurile asa cum trebuie, cred ca fiecare are parte in viata de o intalnire care il marcheaza. Inca de la inceput aceasta echipa a avut parte de intalniri, de incredere reciproca, de oameni care si-au oferit curaj, care s-au sustinut si au pornit pe un drum necunoscut. Ceea ce ne leaga pe toti este crezul si dorinta de a lupta in ceea ce credem si faptul ca iubim istoria. Ii multumesc lui Bogdan Jianu ca ne invata acest lucru.

“Adrian Pavlovschi, marele cascador al acestei echipe si marele OM care iubeste Targovistea atat de mult, ne-a spus vizibil emotionat:
Suntem bucurosi ca suntem aici pe pamantul acesta bun si frumos de la Targoviste, care ne da o energie aparte, pe care in alte locuri nu le-am intalnit. Am inceput meseria de cascador acum multi ani, alaturi de oameni care acum sunt sus si ne privesc si sper sa ne aplaude si ei pentru ce facem, deoarece multe din invatamintele lor le transmitem acestor tineri care speram sa duca steagul mai departe.3Surpriza serii a fost prezenta maestrului Ion Dichiseanu, invitatul special al Trupei Lupii Albi. Publicul targovistean l-a primit cu aplauze.
“M-ati emotionat cu aceste aplauze, ma-nclin in fata voastra. Publicul pentru mine este totul. Il felicit pe Bogdan, este un curajos, la fel si intreg colectivul, pentru ca au cuprins un subiect atat de complex si dificil din paginile noastre de istorie, incat merita toate aplauzele. Le doresc curaj si incredere in fortele lor. Au tinerete, au talent, sunt un aluat bun, felicitari din toata inima.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share