Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cel mai scump tablou din lume

oil-painting-nafea-faa-ipoipo-when-will-you-marry-by-gauguin-has-sold-record-300m
“Cand te vei casatori” a lui Paul Gauguin a devenit oficial cea mai scumpa pictura din lume

Pictura in ulei infatisand doua tinere tahitiene, intitulat “Nafea Faa Ipoipo” sau “Cand te vei casatori”, apartinand pictorului francez Paul Gauguin, este oficial cea mai scumpa pictura din lume. Tabloul a fost achizitionat pentru suma de 300 milioane dolari in urma unei licitatii, al carei castigator este o persoana, ramasa inca anonima, care ar dori sa doneze aceasta opera muzeului de arta din Qatar.

Tabloul pictat in 1892 s-a regasit pana de curand sub “tutelajul” lui Rudolf Staechelin, un colectionar din Basel, Elvetia. Acesta imprumutase opera Muzeului de Arta Kunstmuseum din Basel pentru o perioada foarte lunga de timp, dar datorita neintelegerilor cu cei din conducerea muzeului s-a hotarat sa o vanda.

Se pare ca un alt iubitor de arta din Qatar, micul stat pertrolier si foarte bogat din nord-estul Peninsulei Arabice, a achizitionat in urma cu cativa ani, o alta pictura celebra, care la vremea respectiva a fost considerata cea mai scumpa pictura din lume. Este vorba despre opera unui alt pictor francez, Paul Cezanne, “Jucatorii de carti”, cumparata in 2011 pentru suma de 158 milioane de lire sterline.

 

Sursa: http://www.bbc.com/news/world-europe-31183733

Oana Stiff

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share