Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TARGOVISTE- DRACULA- REINTOARCEREA

2Cand oamenii vor sa se implice si sa daruiasca, lasa-i sa faca acest lucru, lasa-i sa creeze, sa aduca un plus de valoare si sa sfinteasca acel loc asa cum numai ei o pot face.
Trupa Lupii Albi se incadreaza perfect in acest peisaj. Ei sunt cei care simt Targovistea ca pe un loc sfant si de fiecare data spun ca aici este “acasa”. Nu intamplator ei sunt cei care de cativa ani aduc in atentia publicului, istoria- trecutul, cel fara de care nu ne-am putea construi viitorul.

Daca ceva a facut diferenta ca ei sa fie si nu altii, acel ceva este pasiunea, iubirea, simtirea si trairea fata de istorie, fata de neam, fata de cei care au fost bravi si au lasat acest pamant sa fie condus sub libertate. Si cand se aduna mai multi oameni, cu acelasi tel se creaza un val de energie generator de frumos. Nu putem decat sa le multumim si sa ne bucuram de prezenta lor in viata noastra si implicit a Targovistei. Ei sunt cei care prin daruirea, munca si pasiunea lor ne vor reaminti cu fiecare spectacol istoria acestui neam si vor invia in sufletele noastre, dragoste de tara, dragoste de aproape, dorinta de adevar, libertate si curajul de a ne lupta pentru toate acestea in fiecare zi din viata noastra.1

Si pentru ca actorului ii sta bine cu replicile, i-am rugat pe Bogdan Jianu, Adrian Pavlovschi si Vlad Mirita sa ne povesteasca despre implicarea lor in spectacolele ce au avut loc anul trecut in Targoviste si despre filmele ce au fost facute in urma acestora.
Despre munca de la montaj, sunetele de fundal din timpul spectacolului, care au fost reduse in timpul filmului, Bogdan Jianu spune:
“Problemele legate de sunet sunt inerente mai ales cand nu ai un buget foarte mare. Noi am preferat sa reducem de aici si am taiat la montaj acolo unde s-a putut. Nu a fost deloc usor sa faci un film dupa un spectacol live. Cadrele trebuiau bine potrivite, am tras si in zile diferite, a fost nevoie de multa atentie. Am vrut sa merg cu camera cat mai aproape de jocul actorilor.

Adrian Pavlovschi, il completeaza „sa nu uitam ca este filmul unui spectacol. Nu s-a facut asa ceva niciodata la noi”, subliniind faptul ca problemele legate de sunet si cadrele de filmare au facut parte dintr-un proces normal in acest context.
Si tot Bogdan Jianu declara: “este ca un fel de film live: noi avem o singursa sansa! Nu poti sa tragi duble, trebuie sa dai ceva bun din prima. Am reusit toate astea prin munca, pregatire, motivatie, am incercat sa le punem pe toate cap la cap, si tot ce am stiut le-am oferit si colegilor mei si la fel au facut si ei, ne-am oferit „uneltele” pentru a functiona ca un intreg. A fost o munca de echipa, visele noastre au devenit comune, simtim cu totii sa facem un lucru si asta ne determina sa lucram foarte bine impreuna.

Bogdan Jianu in Filmul Dracula-reintoarcerea
Bogdan Jianu in Filmul Dracula-reintoarcerea

Despre echipa alaturi de care au lucrat, trupa de baieti pe care au antrenat-o peste 2 luni, intr-un program draconic, asa cum ei l-au numit, Adrian Pavlovschi sutine:

Da, noi ne-am straduit sa le oferim tot ce stim, insa tinerii au fost peste asteptarile noastre. Avem incredere foarte mare in ei si incercam sa le scoatem la iveala calitatile. Daca as fi avut echipa asta acum 10 ani la filmarea Cold Mountain ar fi fost minunat. Din pacate atunci Romania nu era in Uniunea Europeana si birocratia imensa si taxele ca noi sa plecam din tara ne-au impiedicat sa filmam si pentru Ultimul Samurai”
Ce oameni mari avem printre noi! Adrian Pavlovschi a fost coordonatorul echipei de cascadori din filmul Cold Mountain, filmat la Rasnov in 2003, sub regia lui Anthonyy Minghella, cu Jude Law, Nicole Kidman si Renee Zellweger.
Bogdan Jianu l-a completat: „tinerii ce au stat alaturi de noi au suflet, au inima, la fel ca voi, mereu ati fost alaturi de noi cu inima voastra. Si cand vezi un val de dragoste catre ceea ce faci nu poti decat sa te bucuri.

Despre publicul din Targoviste si despre partea administrativa a echipei de lucru, Bogdan sutine: „Echipa este de departe cea mai buna. Noi de cate ori venim aici, spunem gata, hai ca am ajuns acasa, la prieteni.

Pe Vlad Mirita l-am intrebat daca ar fi sa aleaga intre muzica si spectacol, unde se simte mai bine, acesta ne-a marturisit: „Nu sunt un actor, pasiunea legata de cai m-a  adus aproape de ei, una n-o eexclude pe cealalta. Este o munca mai laborioasa. As spune ca e un teatru foarte dinamic dar si un spectacol foarte dificil.”
Bogdan vrea insa sa clarifice lucrurile si ne spune: „Vlad este un mare actor. I-am propus sa joace el un rol principal. Actoria nu e o chestie care se invata, e o chestie care se simte, a juca insemana a reactiona la partenerul tau de scena si daca ai in tine aceasta simtire si reactionezi natural, joci, ii raspunzi  partenerului. Toate replicile lui sunt extrem de naturale. E o latura a lui Vlad Mirita, de artist, pe care o expune cu lejeritate, pentru orice actor din orice generatie e foarte usor sa lucreze cu el. Carmen Tanase, marea noastra actrita m-a invatat „esti pe scena si joci, esti actor!”.

L-am mai intrebat pe Vlad ce parere are de acest brand, Dracula si, daca este necesar sa fie promovat orasul Targoviste prin el:
Este imperios necesar sa promovam ceea ce avem, este un capital prea putin exploatat, dar ma bucur ca s-a inceput. Noi romanii avem aceasta ispita de a judeca si a critica foarte mult si avem foarte multe asteptari. Nu poti avea asteptari fara sa faci ceva, cand incepi de acolo se adauga, de la an la an Targovistea trebuie sa mearga pe linia asta. Este o mare datorie, avem acest urias patrimoniu cultural care trebuie exploatat. Si politic, chiar ma avant in a sfatui oamenii politici sa speculeze acest lucru. Trebuie putina atentie, oameni alesi cu grija, oameni pasionati, priceputi, care vor crea un val de simpatie si ii vor face pe turisti sa se simta ca acasa. „2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share