Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TARGOVISTE – LIDERII UNUI ORAS (NE)TERMINAT

alegeri3

Nici-nici! Pe ce lucrari s-a atras cuantumul de 43 mil. din fonduri europene? Hai sa scriem ceva serios pentru targovisteni, nu pentru partide.

Nu am fost niciodata curierii declaratiilor politice, de dragul populismului unora sau al altora, dar cand vad ca uitam cate proiecte “a cazut” grupul USL/PSD in perioada 2012-2014 in sedintele CLM, cand stiu ca unele dintre ele se afla in raport de cauzalitate cu ceea ce se intampa acum sau cu ce se va intampla pe corectiile viitoare, parca imi vine sa scot de la naftalina arhiva sedintelor si sa analizam pas cu pas cine se face vinovat de situatia actuala.

Ce a intreprins timp de trei ani si jumatate Primaria Targoviste si in special CLM Targoviste, unde majoritar, deci hotarator, a fost grupul PSD. Spun trei ani si jumatate, pentru ca facand referire doar la “Drumul de centura”, un proiect in valoare totala de 92 milioane lei, contractul de modernizare si reabilitare a fost reziliat in 23.07. 2012. Atentie! Trei ani, patru luni si doua saptamani! Suna a titlu de film slab. Dar cronologic, asta e o viata de … consilier local. Si liderul grupului PSD in CLM a fost Cristian Stan.

Am tinut sa stam departe de politica si administratie dupa ce am remarcat ca de fapt nu prea se face nici una nici cealalta, si ca totul este o increngatura de interese private, partidice si egoiste. Din pacate, daca noi ca ziar ne retragem, cetatenii, partea noastra de cititori este cea care va avea de suferit. Partidele, oricare ar fi ele, arunca pisica moarta in curtea vecinului. Atata vreme cat Oficial Media se afla acolo in top, alaturi de alte doua-trei grupuri massmedia locale, ne vom intoarce in zona politico-administrativa, fiindca societatea civila, mai exact comunitatea targovisteana are nevoie de noi.

Legat in continuare de sumele atrase din fonduri europene, nu va imbatati cu apa chioara si priviti mai degraba la tot ce nu s-a realizat in trei ani si jumatate, perioada in care grupul PSD a fost majoritar in CLM, si nici dupa ce Cristian Stan a preluat interimatul Primariei Municipiului Targoviste. In debutul lunii martie 2015, declara in conferinta de presa ca:

“Modernizarea si reabilitarea drumului de centura este un proiect de investiţii vital pentru Târgovişte şi pentru Dâmboviţa. Are o valoare mare iar consecinţele nerealizării acestui proiect ar fi dezastruoase pentru municipiu. Este clar că avem un risc de nefinalizare, termenul fiind depăşit şi contractul de achiziţie de lucrări, nefiind semnat.”

Pana nu va lungi lesa politica (nu sa scape, ca asta e imposibil), actualul primar va ramane “cu un risc de nefinalizare”, ca si acum, la zece luni de la preluarea mandatului, desi ca o parere proprie, chiar si asa, in acest moment nu are contracandidat la fotoliul de primar. Intrebarea este: al cui? Eu aveam pretentia de la Cristian Stan sa fie primarul tuturor targovistenilor. Atat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">