Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pestera Ialomiței vizitată de Clubul Român pentru Volunturism

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

Jurnalisti de la Oficial Media s-au aflat în perioada 5-6 decembrie într-o vizită de lucru in Muntii Bucegi pentru documentare si cercetare cu precadere pentru obiectivul turistic Pestera Ialomitei, monument al naturii readus  in circuitul turistic in iulie 2015 prin Proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa, proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Operațional Regional (POR) 2007.

In drumetia noastra ne-am alaturat unui grup de studenti ce se aflau intr-un workshop organizat de Clubul Roman pentru Volunturism. Au fost prezenti peste 40 de studenti de la Universitatea Bucuresti, Brasov, dar si studenti straini care au ales sa-si petreaca un weekend pe cararile albe ale Muntilor Bucegi. Acestia au fost insotiti pe toata perioada workshopului de echipa Salvamont Dâmboviţa, cea care i-a ajutat atat in eliberarea traseelor dar le-a asigurat si ghidajul montan, despre modul in care acestia au actionat vom reveni in materialele urmatoare.

L-am rugat pe liderul grupului, Alin Grigore, initiator si fondator al Clubului Roman pentru Volunturism dar si secretar general al Uniunii Studentilor din Romania sa ne spună cateva cuvinte despre vizita in Pestera Ialomitei.

Este prima data cand vizitez Pestera Ialomitei desi se afla la o distanta relativ mica de Bucuresti. A fost interesant si, ceea ce ne-a atras cel mai mult, atat pe mine cat si pe colegii mei, a fost acea cascada care ii ofera o specificitate anume, nemafiind intalnita in alte parti, dar si faptul ca s-au gasit oseminte de urs. Am mai fost si in alte pesteri din tara, se poate vedea insa ca aici exista o buna organizare administrativa si de echipare a pesterii; balustradele, treptele sunt intr-o stare foarte buna de functionare. Am folosit chiar si castile pe care ni le ofera la intrarea in pestera, ne-au fost extrem de utile mai ales in zonele inguste si joase, unde urcarea este anevoioasa. Informatiile primite in cadrul vizitei au fost suficiente, potrivite si nu ne-au plictisit. Printre noi sunt si doi studenti straini din Spania si Austria. Grupul este impartit pe cunoscatori de munte dar si incepatori. Am incercat sa imbinam urcarea pe munte si aplicatia practica cu un workhop de fotografie si i-am avut alaturi si pe cei de la Salvamont  Dambovita care ne-au oferit informatii utile despre primul ajutor si ne-a prins foarte bine. Pestera Ialomitei merita vizitata, mai ales ca accesul la ea este foarte usor. ( Alin Grigore)

 

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

Pentru o documentare amanuntita despre istoricul Pesterii Ialomita, locul de unde izvoraste apa vietii dar si despre modul in care aceasta a fost reabilitata, puteti consulta articolele:

Pestera Ialomitei- ISTORIC

Pestera Ialomitei- Locul de unde izvorăste apa vietii

Pestera Ialomitei- inainte si dupa reabilitarea din 2015

Distribuie acest articol Oficial Media
Share