Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Targoviste – Spectacolul luminii lumii

Aseara la  Targoviste a avut loc a 15-a editie a manifestarii libere  -“Calea Luminii”,  eveniment initiat de artistul plastic, profesorul Mihai Serbanescu.

Si in acest an, atmosfera in care s-au aprins lumanarile a fost una de armonie, de impacare cu noi si cu ceilalti. Aprinderea acestor lumini  poate insoti gandurile noastre catre cei care sufera, cei de aici, din lumea intreaga, gandurile cu mesaj de iubire care nu tin cont de granite si de distante .Lumanarile au fost asezate circular la statuia lui Mihai Viteazul si a pornit in linie dreapata, pe bulevardul Carol.

Dincolo de nuante egoiste, cetatenii Targovistei si chiar oameni din alte localitati, au venit si vin aici an de an sa asiste, sa participe la “Calea Luminii”. Acest eveniment unic se desfasoara pe muzica regretatului interpret Lorin Stanescu, iar piesa “Nu-I lumina nicairi”, in joia mare se aude continuu, de la debutul procesiunii  pana la miezul noptii.

 “La Targoviste se intampla de 15 ani “Calea Luminii”, spectacolul acesta unic, a debutat ca  o calauza, mai ales ca el are loc in saptamana patimilor, in joia mare si lumineaza omul de la nastere si pana la moarte”  ne marturiseste  Mihai Serbanescu initiatorul proiect.

 “Calea luminii are o semnificatie importanta pentru Targoviste si targovisteni, este unul din simbolurile noastre in ultimii 15 ani. Este daca vreti un brand care incepe sa se creeze si care indiferent de vreme scoate in strada peste zece mii de targovisteni care vin de fiecare data in joia dinaintea Pastelui sa fie impreuna si sa ne reuneasca in acea mare familie a targovistenilor, care de fapt suntem noi. Si poate ca aceasta este o noua ocazie, care sa ne faca mai buni sa fim mai aproape unii de ceilalti.
Ii multumesc lui Mihai Serbanescu pentru faptul ca an de an are taria de a sustine acest proiect. Primaria Targoviste, cat timp eu o sa fiu primar, o sa se implice si o sa asigure succesul acestui eveniment si sper ca de la an la an sa fie cat mai multi oameni prezenti alaturi de noi, aici, in Cetatea Chindiei, in Targoviste.”
a declarat Gabriel Boriga, primarul orasului Targoviste.

Putem spune ca Targovistea ofera lumii un spectacol inegalabil: iubire, pace, impacare, armonie si lumina.

Spectacolul luminii lumii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">