Târgoviște este un oraș care nu se bucură de o promovare la nivel național, rămânând un oraș cunoscut din punct de vedere turistic doar la nivelul regiunii Muntenia. Din păcate, acest oraș, în care s-a dezvoltat istoria poporului român, dar și în care cultura a fost prezentă, în mod pregnant, încă din Evul Mediu, devenind un oraș important la nivel european, nu este îndeajuns de promovat, activitățile promoționale fiind modeste.
Figura 10.Grafic 4. sursa www.isondaje.ro
Majoritatea târgoviștenilor intervievați au considerat că Târgoviște are resurse importante în domeniul turismului cultural-istoric, ceea ce demonstrează că ei cred că orașul ar putea fi în viitor un centru cultural-istoric mai pronunțat.
Figura 11.Grafic 5. sursa www.isondaje.ro
Cu toate că persoanele intervievate cred că există resurse, acestea consideră, în raport invers proporțional, că nu este destul de valorificat acest potențial turistic, orașul având posibilitatea unei dezvoltări ridicate.
Figura 12.Grafic 6. sursa www.isondaje.ro
De asemenea, din chestionar reiese că târgoviștenii clasează pe un loc fruntaș orașul natal, comparativ cu alte orașe culturale, între răspunsul 1 care desemnează cel mai puțin important și răspunsul 6 care desemnează cel mai important, cei mai mulți târgovișteni au ales răspunsul 5, care denotă un important loc.
Figura 13.Grafic 7. sursa www.isondaje.ro
Din punct de vedere al dezvoltării turismului, majoritatea târgoviștenilor consideră că Târgoviște este un oraș care ar putea ajunge pe lista unui circuit turistic cultural-istoric, această întrebare legându-se de prima întrebare, la care târgoviștenii au răspuns că orașul Târgoviște are resurse importante în domeniul turismului cultural-istoric.
Figura 14.Grafic 8. sursa www.isondaje.ro
În ceea ce privește simbolul orașului, din grafic, se observă că Turnul Chindiei câștigă detașat, majoritatea târgoviștenilor asociază orașul cu Turnul Chindiei, dar și Curtea Domnească are o mare pondere în viziunea persoanelor intervievate.
La întrebarea „ Care considerați că sunt elementele importante în individualizarea orașului față de alte orașe?”, majoritatea târgoviștenilor au răspuns elemente legate de istorie (fosta capitală a Țării Românești, evenimente istorice legate de ruinele Curții Domnești) , precum și resurse legate de dezvoltarea turistică (poziția geografică, fortificații medievale, centru cultural regional, monumente semnificative pentru oraș (Turnul Chindiei, ruinele Curții Domnești), printre elemente, târgoviștenii consideră și existența unor personalități importante (Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul) .
Figura 17.Grafic 11. www.isondaje.ro
De asemenea, târgoviștenii consideră că există personalități care pot fi atribuite imaginii orașului. Printre aceste personalități, localnicii se împart în cei care cred că personalitățile istorice sunt atribuite Târgoviștei (Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Neagoe Basarab), cei care consideră că personalități legate de cultură sunt cele atribuite orașului ( Horia Simionescu, Grigore Alexandrescu,Ion Heliade Rădulescu, diaconul Coresi, I.Al. Brătescu-Voinești, Laura Stoica).
Figura 19.Grafic 14. sursa www.isondaje.ro
Printre elementele care ar trebui modificate, târgoviștenii cred că infrastructura și promovarea orașului sunt în fruntea clasamentului. Mai mult, târgoviștenii cred că printre aspectele negative care influențează turismul, se numără:
-Lipsa unei promovări coerente
-Dezvoltarea slabă a infrastructurii rutiere
– Prea puține centre de informare turistică
– Lipsa interesului autorităților locale si a unei strategii coerente (facute de specialisti) in promovarea valorilor istorice ale zonei
– slaba promovare in mediul online
– investitii slabe in infrastructura, cultura
– Nu foarte multe alternative de petrecere a timpului liber (nu există mall, încă nu este finalizat centrul de natație, nu există parc de distracții, nu există un cinematograf mare).
Unul dintre lucrurile care i-ar ieși în evidență unui turist, care nu cunoaște zona, este faptul că în Târgoviște nu sunt panouri care sa indice obiectivele turistice. Acest lucru ar trebui să fie remediat de către edilii orașului, deoarece indicatoarele și panourile turistice au o importanță atât în coordonarea turistului, cât și în promovarea obiectivelor importante din oraș.
În vederea efectuării unui studiu mai amănunțit asupra orașului Târgoviște, am elaborat un chestionar, aplicat pe un eșantion de 50 de persoane din Târgoviște. Acest chestionar a demonstrat părerea târgoviștenilor despre propriul oraș, din punctul de vedere al turismului cultural-istoric.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Program Zilele Cetății Târgoviște, 6-8 septembrie 2024. Provincialii, Maria Buză, Cornelia și Lupu Rednic, Lora, Trooper, Carla”s Dreams
Meteorologii ANM anunță vreme de plajă și în luna septembrie. Prognoza meteo în săptămâna 26 august – 2 septembrie
LIFE STYLE
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală. ”A început să se moară în jurul meu din nimic”
DESTINATII
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
100 de tineri din 5 județe au învățat primii pași de adaptare în natură la poalele munților Bucegi
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Zilele Cetății Târgoviște, program 8 septembrie: Concert susținut de Lora, Trooper, Faydee, Carla”s Dreams
Oby INK Academy continuă înscrierile la cursurile de tatuaje ale grupei a IV-a
Jandarmii vor fi la datorie și în acest an la serbările naționale de la Țebea