Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Targovistea este pregatita de iarna!

DSCN7558Primaria Municipiului Targoviste alaturi de societatile Ecosal, Municipal Construct si Directia de salubritate Targoviste si-au dat mana pentru a asigura si in aceasta iarna conditii optime de deszapezire.

Astfel Directia de Salubritate a gazduit o prezentare si o informare a cetatenilor cu privire la utliajele si efectivul pe care acestia l-au pus la dispozitie pentru iarna ce urmeaza sa se instaleze. Pe langa utilajele deja existente, Directia de Salubritate a reusit sa mai achizitoneze si unele noi care vor veni in ajutorul cetatenilor pentru o iarna cat mai blanda pe carosabil.

Primarul interimar al orasului, Ciprian Prisacaru, alaturi de viceprimarul Cristian Stan, au mers intr-o vizita de lucru la Directia de Salubritate, alaturi de Ionut Beju-directorul Ecosal Targoviste.

Ciprian Prisacaru a tinut sa ne asigure ca alaturi de directiile si societatile comerciale implicate in acest demers vor face tot ce le sta in putinta pentru ca targovistenii sa aiba o iarna usora, precizand ca “avem tot ce ne trebuie, de la oameni pana la utilaje”.DSCN7552

De asemena tot domnul primar ne-a oferit si cateva cifre vis-a-vis de necesarul de achizitii din acest an.

Am achizitionat anul acesta o autosararita (autospeciala de intretinere iarna), care ne-a costat 200.000 lei din fondurile proprii cat si freze pentru trotuare. Avem un numar de 47 de utlaje proprii si 56 inchiriate, care vor fi platite doar daca vor lucra. De asemenea exista un efectiv de 69 de muncitori de la Ecosal, 80 de la Directia de Salubritate si 78 de la Municipal Construct. In total 227 de muncitori care se vor ocupa de deszapezire. S-au achizionat 173.180 kg de sare, 150mc nisip, anvelope, ulei, vopsele, motorina 8000 de litri (stoc tampon), in total au insumat 168.212 ron.” ne-a declarat Ciprian Prisacaru.

Viceprimarul Cristian Stan ne-a asigurat de asemenea de faptul ca orasul este impartit intre cele 3 directii si societati implicate in deszapezire, astfel incat cetatenii sa stea linistiti ca fiecare zona este acoperita.Tot acesta si-a exprimat si dorinta de a se alatura efectivului de muncitori impreuna cu executivul Primariei Targoviste.DSCN7549

Cei doi au fost completati de Danut Badea, directorul Directiei de Salubritate mentionand ca spera ca si aceasta iarna sa fie una tinuta sub control din punct de vedere al traficului fluent.

Sper sa nu avem probleme nici in acest an, ati obesrvat ca avem utilaje noi si pe viitor vrem sa schimbam tot parcul auto, pentru ca vrem sa ne facem munca mai usora cu aceste utilaje. Noi coordonam aceasta activitate iar cetatenii trebuie sa inteleaga ca este graduala. Incercam sa fim eficienti pe toate strazile, inclusiv in cartierele Sagricom, Priseaca, Aleea Manastririi. Nu e cazul sa ne sunati, toate strazile sunt prinse intr-un program, se intervine cu utilaje specifice. Ne-ar ajuta foarte mult daca si cetatenii ar curata zapada din fata dependintelor. „ a spus Danut Badea.DSCN7561

Apelul comun al tutror a fost unul de asigurare a ceteatenilor urbei a celor necesare dar si de responsabilizare si implicare a acestora acolo unde este de datoria lor sa curete zapada, mai ales atunci cand sunt caderi masive de precipitatii, amintind ca intra in atributia presedintilor de Asociatii de locatari sa fie atenti la caderile de zapada de pe blocuri.

Asadar iarna usora si responsabila, dragi targovisteni!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin