Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Târgoviștea pe stradă în mare sărbătoare. Théâtre en Pièces, Richard al III-lea, regia Emmanuel Ray

Poate că și anii aceștia de război murdar au închis sufletele oamenilor, au tăiat sentimentul de bucurie în fața frumosului. Doi ani din viața noatră pe care nimeni nu ni-i va da înapoi, mișcare și simtire concentraționară într-un stat care a pus accentul pe opresiune și coerciție. Poate toate acestea laolaltă vin cu o dorință înmiită de a ne elibera prin artă, prin culoare și mai ales prin limbaj. 

Târgoviștea pe stradă
RICHARD III de Carmelo Bene d’apres William Shakespeare, mise en scene Emmanuel Ray 
Avec Fabien Moiny (Richard III)

Vin oameni de peste mări și țări, vin să facă schimb cu Târgoviștea de cultură, de cunoaștere, de voie bună și, dacă în articolul precedent vorbeam de Romeo Castelucci să nu uităm de trupa din Chartres care va fi prezentă în Festivalul BABEL 2022.

TEATRU ÎN BUCĂȚI sau Théâtre en Pièces, Chartres, Franța

Richard III de Carmelo Bene d’après Shakespeare

Par la compagnie du Théâtre en Pièces conventionnée Ville de Chartres et Département d’Eure & Loir

Mise en scène : Emmanuel Ray

Fabien Moiny – Richard III

Mélanie Bonnet – Lady Ann

Stéphanie Lanier – La Duchesse d’York

Mélanie Pichot – Elizabeth

Emmanuel Ray – Marguerite

Mise en scène et scénographie: Emmanuel Ray

Assistant à la mise en scène : Nicolas Pichot

Son et Musique : Tony Bruneau

Création lumière : Natacha Boulet-Räber

Régie Générale : Natacha Boulet-Räber

Mc Ranin despre Théâtre en Pièces

”Aș mai vrea să vorbesc despre Richard al III-lea, este al unei companii din Chartres este un spectacol care o să vă intereseze cu siguranță pentru că francezii au un alt stil în care tratează Shakespeare. În general ei sunt bazați mai mult pe text și Shakespeare capătă o notă romantică în interpretarea franțuzească. Nu este ca la noi la români sau ca la englezi. Este un spectacol pe care vi-l recomand din tot sufletul să veniți să-l vedeți. Domnul Paul Chiribuță ne-a vorbit despre acest spectacol.”

VIDEO Richard al III-lea Carmelo Bene – Théâtre en Pièces – Emmanuel Ray

Se pot întoarce instituțiile cu fața către educație și cultură

”Vreau să vă spun că am primit pentru prima oară oferte din partea asociației Horeca a unor intreprinzători locali care vor să susțină Babelul. Suntem înscriși în Festivalurile Europene pe toate site-urile, de asta primim informări de la toate teatrele importante din Europa, suntem finanțați de Institutul Cultural Român, e o reușită pentru că acum președintele ICR domnul Jigman este cel care ne–a finanțat prima oară la Babel și a și venit la Babel pe vremea când era vicepreședinte. Sper să fie prezent, sper să fie prezent și domnul ministru al Culturii, Ministerul Culturii ne finanțează pentru prima oară festivalul, a fost o bătălie foarte mare și faptul că nu am avut de data asta nici o opoziție din partea autorităților locale, Primăria ne susține pentru acest festival, pentru mine este îmbucurător și liniștitor în același timp pentru că nu e simplu să investești în cultură. Ați văzut în ultimul timp, cultura este comparată cu spitalele, cu sportul, cu bisericile. Este ca și cum ai compara prune cu mere, cu pepeni. S-a pierdut până și definiția culturii.

De aceea noi avem o obligație foarte mare. O să aducem toată Târgoviștea pe stradă dacă își dorește Târgoviștea, pentru că festivalul va debuta cu o paradă așa cum s-a obișnuit în fiecare an, fiecare țară va defila în cadrul acestei parade cu costumele respective, vom avea jocuri de artificii, sper motocicliști și mașini de epocă. În orice caz vom arăta că suntem în sărbătoare.”

Citește și:

Mc Ranin: „Festivalul Babel se deschide cu producția marelui regizor Romeo Castelucci”

Festivalul BABEL 2022 – Ediție aniversară și un nou început

Sute de vizitatori din 14 țări se vor afla la Târgoviște. BABEL FAST 2022

RICHARD III de Carmelo Bene d’apres William Shakespeare, mise en scene Emmanuel Ray
Distribuie acest articol Oficial Media
Share