Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Târgul European al Castelelor 2023- ediția a VIII a

Castelul Corvinilor a fost ca în fiecare an, gazda evenimentului care a adus la un loc cetăți, castele, muzee și importante obiective turistice din țară spre a fi prezentate publicului avid de cunoaștere și interesat de călătorii.
20 de expozanți din toată țara au fost prezenți, printre care se numără Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Direcția Generală Administrare Monumente Istorice și Promovare Turistică Hunedoara,  două instituții subordonate Consiliului Județean Hunedoara.
Din județul Hunedoara, auavut  stand de prezentare Cetatea Mălăiești, precum și organizatorul, Muzeul Castelul Corvinilor.
La intrarea în târg, vizitatorii au fost  întâmpinați de standurile producătorilor locali care activează sub sigla Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Hunedoara.
„Îl felicit pe primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, și pe echipa sa pentru modul cum organizează și promovează acest eveniment. Astăzi și mâine, Castelul Corvinilor și târgul desfășurat în Curtea Husarilor se află în centrul atenției agențiilor de turism din țară și străinătate interesate de ofertele de vacanță propuse de expozanți. Îi felicit și pe expozanți pentru prezență, pentru interesul manifestat pentru acest târg și le doresc succes în atragerea cât mai multor vizitatori la ei acasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, la încheierea vizitei în târg.
Turismul este unul dintre domeniile de interes ale Consiliului Județean Hunedoara, iar desfășurarea unor evenimente de marcă precum cel de la Hunedoara este de mare ajutor pentru cunoașterea și promovarea celor mai frumoase locuri ale României.
Județul Hunedoara este deținătorul uneia dintre cele mai valoroase și spectaculoase moșteniri istorice: vestigii ale antichității, biserici de lemn și piatră, cetăți și castele medievale. Acestora li se adaugă monumente de arhitectură industrială, bogăția de ape minerale și ape termale, un parc național, un parc natural și un geoparc, dar și tradiții originale.
”Manifestarea  a fost  o ocazie excelentă atât pentru spectaculosul edificiu din Hunedoara cât şi pentru alte obiective turistice din zonă şi din ţară de a se promova şi a-şi face cunoscută povestea şi, implicit, oferta turistică şi culturală. Prin „Târgul European al Castelelor”, Castelul Corvinilor îşi reconfirmă statutul de „motor” al turismului pe plan judeţean şi zonal” a conchis primarul și primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.
 Pe lângă prezentările de la standuri, au avut loc mai multe demonstraţii şi momente interactive cu publicul, tabere şi ateliere medievale, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medievale, spectacole cu efecte pirotehnice, cascadorie şi lupte cavalereşti, reprezentaţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share