Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tăriceanu în corzi: Acuzat de abuz în serviciu, riscă închisoarea. Mâine e așteptat la DNA

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este așteptat marți, 10 martie 2020, la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Tăriceanu trebuie să dea explicaţii în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale.  Este vorba despre faptul că ar fi refuzat să elibereze din funcţie un senator care a fost declarat incompatibil de Instanţa Supremă.

Călin Popescu Tăriceanu

“Dosarul este legat de situaţia de incompatibilitate a unui membru al Senatului şi, sigur, procurorii cred că fac o confuzie. Ei consideră că preşedintele Senatului este şeful Senatului. Preşedintele Senatului nu are decât un singur vot şi trebuie să respecte anumite etape procedurale care presupun, în mod obligatoriu, desemnarea de către Biroul permanent a Comisiei juridice pentru analiza dosarului, Comisia juridică trebuie să facă un raport, pe care ulterior trebuie să-l supună votului plenului Senatului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Sesizarea ANI din 2017

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care i-ar viza pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, scrie Monitorul Justiției. Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului. Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share