Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adrian Popescu, PRO România: Gestionarea deșeurilor din Târgoviste

Pro România Dâmbovița susține faptul că gestionarea deșeurilor din orașul Târgoviște reprezintă unul dintre principalele subiecte care vizează în mod direct toți cetățenii, a declarat astăzi Adrian Popescu, coordonator al organizației municipale.

Adrian Popescu
Adrian Popescu, coordonator Organizația Municipală Pro România Târgoviște

Nivelul gradului de poluare care se află într-o continuă creștere, devine din ce în ce mai îngrijorător, motiv pentru care și oamenii politici din PRO Romania au decis să găsească anumite soluții.

Citește și: Adrian Țuțuianu – Peste 5000 de tone de deșeuri aduse din alte județe în Dâmbovița

Este nevoie de un plan B

Gestionarea deșeurilor la nivelul municipiului Târgoviște, cu impact direct asupra nivelului de poluare al aerului, apei și solului – respectiv deșeurile de tip vegetal, textil, deșeurile apărute în urma construcțiilor și a demolărilor, deșeurile voluminoase, cât și deșeurile provenite din echipamente electrice sau electronice, nu constituie obiectul contractului care priveste delegarea prin concesionare, colectarea  cât și transportul deșeurilor de către serviciul public.

Adrian Popescu declară în conferința de presă că în momentul prezent Primaria Târgoviște a plătit Administrației Fondului pentru Mediu, taxa pentru depozitarea de deșeuri și a acceptat, în prealabil, abandonarea deșeurilor de către locuitorii orașului.

Citește și: Conflicte între ADI Salubritate și concesionarul gropii de gunoi de la Aninoasa

Adrian Popescu: De ce nu s-au luat măsuri?

PRO Romania alege să facă o altfel de politică, să fie pro oameni și să aleagă ceea ce este mai bine pentru România, implicit pentru județul Dâmbovița, motiv pentru care soluția pe care o propune este aceea de a crea la marginea orașului o platforma de colectare a deșeurilor vegetale dotată cu un mărunțitor.

De asemenea, pentru reciclarea deșeurilor de tip material, voluminoase, ce provin din construcții și nu numai, soluția este reprezentată tot de un spațiu special amenajat, unde ar fi posibilă concasarea, ulterior reciclarea acestora.

Amenajarea acestui centru de colectare, ce s-ar intinde pe câteva hectare la marginea orașului Târgoviște reprezintă o necesitate prevăzută de legislația în vigoare. De ce nu s-au luat masuri? Adrian Popescu, Pro România

Distribuie acest articol Oficial Media
Share