27/11/2020

Te-ai apucat de renovat? Iata ce NU trebuie sa neglijezi inainte de a-ti termina proiectul!

Cand vrei sa aduci o schimbare benefica in locuinta si te decizi sa renovezi, este foarte important sa nu neglijezi cateva aspecte. Ele sunt direct legate de siguranta si gradul de confort, pe care atat tu, cat si cei dragi le veti avea in locuinta. Daca vrei ca intreaga lucrare sa fie facuta de tine si, poate, de inca 1-2 apropiati, evitand, astfel, sa apelezi la serviciile unui profesionist, inseamna ca trebuie sa fii mult mai atent la materialele pe care le folosesti, la tehnicile aplicate si la legaturile pe care le faci. Asadar, iata cateva sfaturi pe care sa le ai in vedere!


4 recomandari de care sa tii cont cand renovezi!

  1. Fii organizat

Este foarte important ca, inainte de a incepe un proiect, indiferent cat de simplu, ori complex este, sa iti faci un plan in acest sens. Acesta este bine sa contina nu doar zonele de lucru, pe care le vei avea, ci si schimbarile pe care doresti sa le faci, o investitie aproximativa, un timp estimat, cu marje de eroare, materialele pe care le vei folosi si produsele pe care vrei sa le achizitionezi (daca este cazul sa schimbi frigiderul, aragazul sau alte electrocasnice).

  1. Foloseste materiale de calitate superioara

Unele persoane isi aleg produsele sau materialele in functie de pretul pe care il au, neglijand calitatea lor. Cand este vorba de o renovare care implica schimbarea instalatiilor sanitare, incorporarea electrocasnicelor in piese de mobilier, inlocuirea sistemului electric, ori a robinetilor, NU trebuie sa se faca rabat de la calitate. Spre exemplu, robinetii pentru gaz controleaza cantitatea de gaz care este permisa pe conducta si, fara ca ei sa fie rezistenti, nu doar siguranta familiei, ci si sanatatea ta si a celor dragi vor fi afectate. Fiecare detaliu conteaza, chiar daca, la prima vedere, nu consideri ca va face diferenta.

  1. Nu neglija recomandarile si specificatiile fiecarui producator in parte

Orice produs are anumite mentiuni, date de catre producatorul sau. Pe lista, sunt deseori incluse informatii foarte utile si importante, precum materialul, ori aliajele din care este fabricat, cantitatea/litrajul pe care il suporta, rezistenta, temperaturile minime/maxime, la care rezista si nu numai. 

  1. Consulta un profesionist

Fie online, fie offline, cere parerea unui specialist in legatura cu proiectul tau, mai ales daca intampini probleme deosebite. Exista foarte multe platforme, pe care poti sa gasesti raspunsuri la orice intrebari sau nelamuriri ai avea. Ce nu trebuie neglijat, insa, este ca cei care iti raspund pe forumuri sa fie profesionisti si sa te ghideze corect. Daca ai posibilitatea, profita de consultanta unei persoane acreditate, pentru a fi sigur ca fiecare actiune, pe care o faci, este bine realizata.

Sanatatea si siguranta din camin sunt esentiale, pentru ca tu si familia sa va bucurati de un mediu placut, in care sa nu va faceti griji din cauza unor posibile accidente casnice. Tinand cont de tutorialele disponibile pe internet, dar si de specialistii care ofera consultanta, ai posibilitatea de a termina un proiect de renovare de nota 10! Cand nu esti sigur de modul de lucru, ori de cum se poate modifica, nu continua, ci cere ajutorul unei persoane care are experienta necesara pentru a face interventia!

Sursa foto – ShutterStock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share