Te îngrijorează creșterea inflației și nu știi cum poți menține cheltuielile lunare la zi? Iată 3 soluții ce te vor ajuta să supraviețuiești acestei perioade

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, cu toții suntem afectați de inflația ce pare că nu se mai oprește din crescut. De la costul alimentelor, la cel al hainelor, al biletelor de avion, și chiar al benzinei și gazelor, peste tot vedem prețuri mărite peste noapte. Poate am rezistat în primele luni ale accentuării acesteia, dar pe măsură ce lunile trec, inflația începe să-și facă din ce în ce mai simțită prezența într-un mod extrem de stresant și neplăcut.

În cazul în care nu ai avut parte de cel mai înțelegător șef la birou, care să țină pasul cu această mărire accentuată a prețurilor de pe piață, și te aflii în ipostaza celui care este nevoit să trăiască din aceeași sumă de bani într-o perioadă în care inflația a ajuns la 15%, există totuși un set de reguli pe care le poți aplica pentru a încerca să supraviețuiești cu brio acestei experiențe.

Iată 3 soluții ce te vor ajuta să faci față acestei perioade

Fă-ți un buget lunar

Acum, mai mult ca niciodată, este necesar să trăim având o acuratețe cât mai mare a cheltuielilor la care suntem supuși lună de lună. Pentru a-ți reduce din stresul trâit zilnic cu privire la gestionarea banilor, alege să-ți faci un buget realist cu ceea ce reprezintă lucrurile de supraviețuire pentru tine: de la cât te costă lunar chiria, utilitățile, mâncarea, la cât aloci pe micile distracții, și cât alegi să economisești, sau să investești lunar din bugetul tău. Având un calcul bine stabilit în minte, îți va fi mai ușor să nu deraiezi de la acesta, și să încerci să te păstrezi pe linia de plutire în această perioadă tulbure economic.

Încearcă să diminuezi consumul la utilități

Asta nu înseamnă, desigur, să ajungi să-ți petreci iernile înfrigurat, din dorința de a face economie la gaze, sau să alegi să folosești rețeaua de WI-FI a vecinului din comoditatea de a fi scutit de un consum ridicat la curent. A alege să reduci din consumul de utilități poate presupune și să utilizezi apa de la duș doar atunci când te clătești, și să nu o lași tot timpul deschisă, cum poate însemna la fel de bine și să te asiguri că nu părăsești casa lăsând pornit televizorul sau aerul condiționat, pentru a nu consuma curent inutil.

De asemenea, mai ales pentru lunile de iarnă, pentru a reuși să minimizezi costurile la gaze, poți alege să investești în centralele termice de la Instalații Shop, ce se vor dovedi a fi o sursă extrem de economă în timp, deoarece te vor ajuta să reduci considerabil din consumul de căldură utilizat pe parcursul anului, permițându-ți atât să economisești bani, cât și să ai un mai mare control asupra temperaturii din încăpere.

Organizează-ți regimul alimentar

Poate nu ne dăm seama, dar pe parcursul unei luni, dacă nu suntem atenți la bani, ajungem să cheltuim sume uriașe pe alimente ce nu ne fac bine, nici din punct de vedere al sănătății, nici din punct de vedere al economiilor.

Încearcă să-ți fixezi câteva alimente de bază, ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta și concepeți, cu ajutorul acestora, anumite mese pe care să le consumi regulat, în acest fel vei investi și în sănătatea și longevitatea ta, dar și în susținerea unui buget lunar ce îți va permite să te mai bucuri și de alte plăceri ale vieții.

Mânuirea atentă a banilor, poate aduce bunăstarea pe termen lung. Investește mereu în ziua de mâine și rămâi optimist!

Surse foto: pixabay.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share