Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Team Romania susține echipa României pentru Jocurile Invictus Dusseldorf 2023!

Lotul care va reprezenta ARMATA RO la  INVICTUS GAMES DUSSELDORF 2023 a fost prezentat  ieri în cadrul unui eveniment organizat la Sala de sport „Mihai Viteazul” a Brigăzii 30 Gardă din Capitală.
Echipa Armatei României care va participa anul acesta la a IV-a ediție a Jocurilor Invictus de la Dusseldorf a fost prezentată azi la Sala de Sport ”Mihai Viteazu” din București. George Boroi, secretarul general al COSR, le-a urat succes în pregătire și la Jocuri militarilor români. Sportivii au fost încurajați de secretar de stat al Ministerului Apărării Eduard Bachide și de directorul Statului Major General-locotenent Corneliu Postu și ministrul Sportului Eduard Novak.
În septembrie va fi a patra participare a echipei Armatei României la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022).
Echipa României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la 8 discipline sportive, dintre care 7 discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând). Aceștia sunt: maior Nicola Dănuț, plutonier adjutant Căpățînă Iulian Constantin; plutonier major Cojocaru Emil Florin; plutonier major Nicula Marian;  plutonier major Iordan Marian Ilie; plutonier major Romila Eduard Vlad; plutonier major Taifas Marius Bertoni; plutonier Amzărescu Viorel Ionel; sergent major Czifrak Gabriel; caporal Crăciun Dan – Cornel; caporal Gabăr Cristian; caporal Neagu Marcel
caporal Ola Adrian Sergiu; caporal Reman Ioan Iosif; fruntaș Floare Dorian Emil; maistru militar clasa a III-a Popa Valentin;  plutonier adjutant principal (în rezervă) Stanciu Costel; plutonier adjutant principal (în retragere) Vuță Florin; plutonier adjutant (în retragere) Boc Florin; plutonier adjutant (în rezervă) Olteanu Cătălin Cristian.
Militarii români vor concura la opt discipline sportive, dintre care șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).
În programul evenimentului au mai fost incluse acordarea unor distincții militarilor răniți și un meci de volei din șezut.
Jocurile Invictus promovează respectul și empatia față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în procesul de refacere fizică și psihică.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share