Teatrul Tony Bulandra- Casting pentru workshop luni, 16 ianuarie 2017

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște organizează luni, 16 ianuarie 2017, cu începere de la ora 10:00, un casting pentru workshop-ul Shylock after Shylock: Shakespeare`s Masks, care se va desfășura pe parcursul a 10 zile, între 16 și 26 ianuarie 2017 (interval orar: 10:00 – 13:00 și 14:30 – 18:30).

Workshop-ul va fi susținut de Michele Modesto Casarin (actor și regizor) și de Manuela Massini (actriță), ambii membrii fondatori ai companiei de teatru Pantakin din Veneția. Workshop-ul constituie, de asemenea, baza unui spectacol ce va fi realizat ulterior, cel mai probabil, în luna mai a anului curent.

Candidații sunt rugați să prezinte un monolog al unui personaj shakespearian, personaj care să aibă legătură cu măștile de commedia dell`arte. Amintim că măștile de commedia dell`arte sunt: Pantalone, Magnifico, Dottore (Doctor), Brighella, Arlecchino, Zanni, Servetta (Servitor), Capitano (Căpitanul), Innamorato (Îndrăgostitul), Innamorata (Îndrăgostita), Strega (Vrăjitoarea).

De asemenea, oferim câteva exemple de posibile conexiuni între personajele shakespeariene și măștile de commedia dell`arte:

  • Shylock din Neguțătorul din Veneția poate fi Pantalone
  • Lady Macbeth din Macbeth poate fi Strega (Vrăjitoarea)
  • Lancillotto din Neguțătorul din Veneția poate fi Zanni

 Pentru înscriere și preselecție vă rugăm să trimiteți un CV și o fotografie. Candidații admiși pentru a se prezenta la casting vor fi anunțați în cursul zilei de sâmbătă, 14 ianuarie.

Monologul poate fi jucat în limba română sau engleză.
Este obligatoriu costum de mișcare.

Workshop-ul face parte dintr-un proiect mai mare intitulat Shakespeare in and beyond the Ghetto, proiect desfășurat de Universitatea Ca`Foscari din Veneția în colaborare cu Centrul de Cercetare pentru Documentare în Teatru și Opera Europeană, cu Universitatea Queen Mary din Londra, Universitatea Ludwig-Maximilians din Műnchen, Universitatea din Warwick și Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.

Detalii despre traineri:

http://www.accademiateatraleveneta.com/docenti/michele-modesto-casarin/

http://www.pantakin.it/it/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share