29/09/2020

Teatrul Tony Bulandra a reprezentat întotdeauna onorant orașul Târgoviște

In atenția publicului nostru,

În urma unui articol scris de ziarul „Metropolis” București, cu ocazia conferinței de presă, organizată la nivel național, la Librăria Cărturești, din București, menționam încă de la început, că Teatrul Tony Bulandra Târgoviște a invitat reprezentanții presei naționale, la această conferință,, pentru promovarea Festivalului Babel din 2 – 11 iunie 2017, Târgoviște, fără ca aceștia să solicite vreun beneficiu financiar.

Descrierea realizată în ziarul ”Metropolis”, este doar părerea autoarei, care nu se regăsește în spusele participanților din partea teatrului la conferința de presă. Contactată telefonic, autoarea articolului ne-a precizat că descrierea este o prezentare personală, literară, subiectivă, a unui orășel de provincie în general, pe timp de vară, scopul final fiind promovarea unui festival de teatru care are loc în acest anotimp.

Teatrul a reprezentat întotdeauna onorant orașul Târgoviște și județul Dâmbovița și și-a primit întotdeauna publicul cu eleganță și bucurie. Noi vă mulțumim pentru interesul pe care îl acordați teatrului și că apreciați munca pe care reprezentații ei o depun în folosul tuturor. Iar acum, în prag de festival, când, într-adevăr, Târgoviștea va fi vizitată de peste 300 de invitați, cu ocazia Festivalului Babel, vă așteptăm să vă bucurați de pleiada de artiști, de spectacole, de paradă, de concerte și alte evenimente, pentru care se muncește încă de anul trecut, un festival, pentru care susținerea financiară este foarte importantă. Însă, pentru o reușită, așa ca în fiecare an, este nevoie de bani, pentru care se bate mult la uși, care, de cele mai multe ori ți se închid.

Cu această ocazie, mulțumim Primăriei Târgoviște și Consiliului Local, pentru suport și încredere și, de asemenea, tuturor sponsorilor care au dorit să ne vină în întâmpinare.

Vom încheia cu o declarație pe care directorul Teatrului „Tony Bulandra”, Târgoviște, domnul Mihai Constantin Ranin a dat-o aceluiași ziar, „Metropolis”, anul trecut, când i s-a adresat întrebarea: << Cum primește publicul din provincie aceste spectacole? >>.
Iată și răspunsul:
„Ați pronunțat cuvântul “provincie” cu sens peiorativ. I. Parhon vorbea în România Liberă din 2006 despre Teatrul Tony „Bulandra” ca un teatru exemplar … eram „Fenomenul Târgoviște”. Poți locui în provincie, dar să nu fi provincial. Târgoviște e fostă capitală a Țării Românești. Primul spectacol de teatru (în sec al XIX-lea) în aer liber are loc în pădurea Priseaca de lângă Târgoviște. Ion Heliade Rădulescu este întemeietorul primei școli de teatru și al Teatrului Național București. Caragiale s-a născut lângă Târgoviște, la Haimanale. Deci aveam antecedente culturale înainte de a începe aventura noastră teatrală. Publicul este ca peste tot și se formează în timp”

Prin urmare, vă așteptăm la spectacolele Teatrului Municipal „Tony Bulandra” Târgoviște, fără voi teatrul ar exista doar în cărți!

Cu aleasă prețuire,
Biroul de Presă/ PR
Teatrul Municipal „Tony Bulandra”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share